Nea Radio

Selbu:

Foran tidsskjemaet i grunnarbeidet av ny ungdomsskole

Her blir det ny ungdomsskole Foto: Ola Bjerken

Det bekrefter sjef i oppvekstsektoren i Selbu Geir Håvard Mebust

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det vi ser nå er et resultat av 5 ½ års arbeid der vi først så på utredningene for å eventuelt rehabilitere ungdomskolen, eller det å bygge nytt, det var på starten i 2015. Slik at vi i denne prosessen har vært gjennom både skisseprosjekt og forprosjekt, sier Geir Håvard Mebust.

– Kyllo Maskin er faktisk i gang med grunnarbeidet før tidsplan. Gjennom planleggingen har det bli lagt et godt grunnlag, der det er dyktige folk og firma som har fått oppgaven, så det virker som de har oversikt og kontroll på prosjekteringa.

Det er HENT som står som entreprenør og arkitektfirmaet Tegn 3 som har stått tegningene og planene. Lærere og lokalbefolkningen har også fått være med i prosessen og kommet med synspunkter på det nye bygget

Grunnarbeidet er i gang Foto: Ola Bjerken

Innflytningsklar i 2022

– Vi vil nok oppleve at arbeidet med den nye skolen stopper opp litt nå, men det er fordi de må følge den normale tidsplanen for å prosjektere alt. Sånn som det ser ut nå, så skal de klare å overholde tidsplanen, slik at vi kan flytte inn elever 1. januar 2022, sier Geir Håvard Mebust

Selbus nye storstue

I tillegg til å huse en ny ungdomsskole, skal det også bli plass til en ny svømmehall og kultursal. Svømmehallen vil bli dobbelt så stor som det som ligger i dagens ungdomsskole og kanskje med tiden vil den nye svømmehallen bli døren som åpner for en svømmeklubb i Selbu.

– Kultursalen som vil ha kapasitet til 300 personer, vil være et voldsomt løft for bygda. Der først og fremst vår egen kulturskolen benytter seg av den, men at også ungdomslag ser muligheten og at salen blir storstue for kulturlivet ellers.

Kostnadsbeløp

– Den totale kostnaden er på 158 millioner, så en ganske stor del av det er tilskudd til tippemidler, rundt 126 millioner. Det tilskuddet skal brukes til å dekke svømmebasseng og uteområdet, sier Geir Håvard Mebust, som er klar over at det er en stor sum. Samtidig så må vi huske på at politikerne ville at Selbu skulle få et løft på skolesiden.

Hør hele intervjuet med sjef i oppvekstsektoren, Geir Håvard Mebust her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...