Annonse
Nea Radio

Fylkeskommunens inkluderingspris:

Går for første gang til et idrettslag

f.v. Fylkesordfører Tore O. Sandvik, Francine Uwase, Daniel Nzekanabo, Carlos Pezzoa og spillende trener Sverre Inge Lystrup Ness Foto: Bodil Nilsen/Trøndelag fylkeskommune

For første gang har et idrettslag vært mottaker av fylkeskommunens inkluderingspris. Overrekkelsen skjedde i dag og det var Hommelvik Guts som var prismottaker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2022 kl 09:33

Annonse

Fotballaget Hommelvik Guts mottok Trøndelag fylkeskommunes inkluderingspris i dag, og for første gang er det et idrettslag som mottar prisen.

Hommelvik Guts ble etablert i 2016 som et spesielt treningstilbud i bygda for de som ikke har noe lag å spille på. Hovedmålet deres er å unngå utenforskap og de legger vekt på at utøverne skal oppleve mestring.

– Treningstilbudet har i beste Nils Arne Eggen-ånd, en inkluderende holdning til sine spillere – hvor det å se hverandre og hjelpe hverandre til å mestre blir høyt verdsatt. Her får alle brukt godfoten sin, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

- Dette er et lag for dem som ikke har et lag, sier spillende trener Sverre Inge Lystrup Ness. Han fortsetter med å si at prisen er til laget og ikke til han. Og med seg for å ta i mot prisen er Francine Uwase fra Uruguay, Daniel Nzekanabo fra Kongo og Carlos Pezzoa fra Chile.

Inkluderingsprisen tildeles noen som har gjort en fremragende innsats for inkludering i Trøndelag.

– Årets prisvinner innfrir med god margin gjennom raushet og pågangsmot. Hovedmålet for treningstilbudet er å unngå utenforskap, og ifølge statuttene til tilbudet er den beste måten å oppnå dette på - sammen med en venn, sa fylkesordføreren.

Hør intervjuet med spillende trener Sverre Inge Lystrup Ness her:

Nøkkelord