Nea Radio

Skal lære å bli politikere

Folkevalgtopplæringen i full gang

Folkevalgtopplæring i Holtålen Foto: Per Magne Moan

Hans Vintervold er en av lærerne som reiser rundt og skolerer folkevalgte i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I flere dager har de folkevalgte i Holtålen sittet på skolebenken.

Hensikten er å få en innføring i noe av det som kreves av en lokalpolitiker, og det er mange ulike roller man har.

Det sier Hans Vintervold som i høst gikk av som ordfører på Røros etter tre perioder.

– Du skal være ombud for folket, du skal styre og lede og være en representant for kommunen, sier Vintervold som takket ja da Kommunenes Sentralforbund (KS) spurte om han ville være med å dele av sin erfaring til de nye folkevalgte.

Han har allerede vært i flere kommuner i Trøndelag og skal videre fra Holtålen til blant annet Ørland, Melhus og Tydal. Han er imponert over de som nå har tatt over styre og stell i Holtålen for de neste fire årene, og sper mer enn gjerne på undervisningen med erfaringer fra sitt egne politiske liv.

– Det er naturlig å dra inn noe ting man har gjort lurt selv og ikke minst tabber man har gjort når man har fått være med i politikken en stund, sier han og er glad for å få ta del i folkevalgtopplæringen.

Hør intervju med Vintervold her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...