Nea Radio

Aunegrenda:

Folket på Nordpå

NORDPÅ: De nye eierne og driverna av fjellhotellet, Siri og Ragnar Harper, trives utrolig godt i Aunegrenda. Foto: Per Magne Moan

De nye eierne trives.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2021 kl 10:45

Før jul ble det kjent at Nordpå Fjellstue i Aunegrenda, var solgt.

De nye eierne og driverne, er ekteparet Siri og Ragnar Harper, som begge er fra seg av begeistring for stedet og bygningene.

Faktisk så begeistret at de knapt har vært hjemom huset på Ranheim, etter at de overnattet for første gang i Aunegrenda i desember.

– Flott område, flotte folk, så vi orker ikke å dra inn til byen om vi ikke absolutt må vi, sier Siri og legger de begge har arbeid som gjør at de kan jobbe hjemmefra så lenge fasiliteter som bredbånd er tilgjengelig.

Siden de tok over eiendommen har de både kost seg og gjort seg kjent med eiendomsmassen og hvordan alt fungerer på stedet.

Fant på finn

Gunnar er like begeistret for stedet som Siri.

– Ja det er helt fantastisk, både naturen og området rundt her, bygda og ikke minst plassen. Vi hadde jo forelsket oss tidlig i plassen og dette har bare forsterket seg, sier han og innrømmer at det var på nettstedet Finn de oppdaget at Nordpå var til salgs.

De hadde vært på utkikk etter noe en stund, da de oppdaget annonsen for fjellhotellet i Aunegrenda.

– Da så vi den her vakre plassen og Siri ringte megler og avtalte visning. Så kom vi hit første gang i slutten av august, sier Ragnar.

I følge Siri så var det kvaliteten og standarden som gjorde at de valgte å kjøpe stedet.

– Det var litt sånn - wow! Vi var ikke forberedt på hva vi ville møte oppe på fjellet her. Vi kom hit en tidlig høstdag og det var fantastisk fint vær og med blomster, sier hun og innrømmer at hun som kommer fra Lofoten, ikke har noe større forhold til fjellet.

Også nærheten til Trondheim trekker de fram som en av årsakene til at de nå er hotelleiere.

Koronaåret

Kjøpet av Nordpå skjedde lenge etter at korona og covid-19 hadde befestet seg som de mest brukte ordene verdenspressen. Ekteparet Harper visste derfor litt hva de gikk til med tanke på restriksjoner og begrensede muligheter knyttet til pandemien.

PEISESTUA: Trivelig både inne og ute på Nordpå. Foto: Per Magne Moan

– Vi gikk inn i dette med åpne øyne, så vi kan ikke si at dette kom overraskende på oss. Så vi har lagt en plan på at det blir en langsom start, så får vi se hva som blir lov å gjøre etter hvert, sier Ragnar og lover at her skal det bli drift igjen.

– Her skal være gjester, her skal det være folk som går turer i fjellet, her skal det være bedrifter som arrangerer strategisamlinger, kurs og konferanser og her skal det være konserter, sier han og innrømmer at han gleder seg til den første konserten i stedets egen konsertsal, Låven eller Nordpåkatedralen, som han kaller den.

Hør intervju med Siri og Ragnar Harper her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...