Annonse
Nea Radio

Aunegrenda:

Folket på Nordpå

NORDPÅ: De nye eierne og driverna av fjellhotellet, Siri og Ragnar Harper, trives utrolig godt i Aunegrenda. Foto: Per Magne Moan

De nye eierne trives.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2021 kl 10:45

Annonse

Før jul ble det kjent at Nordpå Fjellstue i Aunegrenda, var solgt.

De nye eierne og driverne, er ekteparet Siri og Ragnar Harper, som begge er fra seg av begeistring for stedet og bygningene.

Faktisk så begeistret at de knapt har vært hjemom huset på Ranheim, etter at de overnattet for første gang i Aunegrenda i desember.

– Flott område, flotte folk, så vi orker ikke å dra inn til byen om vi ikke absolutt må vi, sier Siri og legger de begge har arbeid som gjør at de kan jobbe hjemmefra så lenge fasiliteter som bredbånd er tilgjengelig.

Siden de tok over eiendommen har de både kost seg og gjort seg kjent med eiendomsmassen og hvordan alt fungerer på stedet.

Fant på finn

Gunnar er like begeistret for stedet som Siri.

– Ja det er helt fantastisk, både naturen og området rundt her, bygda og ikke minst plassen. Vi hadde jo forelsket oss tidlig i plassen og dette har bare forsterket seg, sier han og innrømmer at det var på nettstedet Finn de oppdaget at Nordpå var til salgs.

De hadde vært på utkikk etter noe en stund, da de oppdaget annonsen for fjellhotellet i Aunegrenda.

– Da så vi den her vakre plassen og Siri ringte megler og avtalte visning. Så kom vi hit første gang i slutten av august, sier Ragnar.

I følge Siri så var det kvaliteten og standarden som gjorde at de valgte å kjøpe stedet.

– Det var litt sånn - wow! Vi var ikke forberedt på hva vi ville møte oppe på fjellet her. Vi kom hit en tidlig høstdag og det var fantastisk fint vær og med blomster, sier hun og innrømmer at hun som kommer fra Lofoten, ikke har noe større forhold til fjellet.

Også nærheten til Trondheim trekker de fram som en av årsakene til at de nå er hotelleiere.

Koronaåret

Kjøpet av Nordpå skjedde lenge etter at korona og covid-19 hadde befestet seg som de mest brukte ordene verdenspressen. Ekteparet Harper visste derfor litt hva de gikk til med tanke på restriksjoner og begrensede muligheter knyttet til pandemien.

PEISESTUA: Trivelig både inne og ute på Nordpå. Foto: Per Magne Moan

– Vi gikk inn i dette med åpne øyne, så vi kan ikke si at dette kom overraskende på oss. Så vi har lagt en plan på at det blir en langsom start, så får vi se hva som blir lov å gjøre etter hvert, sier Ragnar og lover at her skal det bli drift igjen.

– Her skal være gjester, her skal det være folk som går turer i fjellet, her skal det være bedrifter som arrangerer strategisamlinger, kurs og konferanser og her skal det være konserter, sier han og innrømmer at han gleder seg til den første konserten i stedets egen konsertsal, Låven eller Nordpåkatedralen, som han kaller den.

Hør intervju med Siri og Ragnar Harper her:

Nøkkelord