Nea Radio

Nea Radio

Folkehøyskole på Røros opp i fylkesutvalget

Høyres Pål Sæther Eiden fikk satt folkehøgskole på Røros, på dagsorden.

Høyre fikk støtte fra både utvalget og fylkesrådmannen og søknad om folkehøgskole på Røros vil komme som sak i neste uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2020 kl 15:49

Onsdag i forrige uke hadde Høyres fylkestingsgruppe møte med Røros Høyres Rob Veldhuis, der det ble informert om arbeidet med å etablere folkehøgskole på Røros.

Gruppeleder Pål Sæther Eiden sier prosjektet er spennende og fremtidsrettet.

– Vi liker at høgskolen tenker en retning som skal gi forståelse for og ferdigheter innen individuell og samfunnsmessig framtidsrettet ressursforvaltning. Flere ungdommer, som av ulike grunner, ikke helt vet hvilken vei de ønsker å gå, kan ta et år på folkehøgskolen og få inspirasjon og erfaringer for livet, sier han i en pressemelding.

Tirsdag var det fylkesutvalgsmøte i Trøndelag fylkeskommune, og søknaden fra Røros var satt opp som orienteringssak for utvalget.

Eiden ba om at saken settes på dagsorden for ordinær behandling.

– Ved å sette saken på sakslisten, kan fylkeskommunen gi sin tilslutning til søknaden. Høyre er kjent med at lignende støtte ble gitt av Sør-Trøndelag fylkeskommune, heter det i pressemeldingen.

Høyre fikk støtte fra både utvalget og fylkesrådmannen og søknaden om folkehøgskole på Røros vil komme som sak i neste uke.

Høyre ønsker at fylkesutvalget støtter søknaden med en uttalelse som skal sendes Utdanningsdirektoratet.

– Høyre mener at fylkeskommunen bør støtte etableringen av en folkehøgskole på Røros. Planene fremstår som gjennomarbeidede og gode. Etableringen vil forsterke Røros som en viktig kulturformidler. Det overordnede målet for Røros folkehøgskole er å gi elevene forståelse for og ferdigheter innen individuell og samfunnsmessig framtidsrettet ressursforvaltning. Trøndelag fylkeskommune kan understreke betydningen av dette, og kan anmode om positiv behandling av søknaden, sier Eiden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...