Nea Radio

Folkefest med smell!

Folkefest: Både åpningskonserten og jubilemumskonserten i forbindelse med Det Frivillige Skyttervesens 125-årsmarkering legges til Kimenparken. Leder i jubileumskonsertkomiteen, Toralf Pedersen (t.v), kultursjef Jarle Førde og enhetsleder på Kimen, Jomar Ertsgaard skal sørge for at det blir en folkefest med smell! Foto: Anne Gundersen

I forbindelse med Lansdsskytterstevnet inviterer Stjørdal til folkefest i Kimenparken. I kjent stil spares det ikke på kruttet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Alle undersøkelser viser at når det kommer til arrangementer som Landsskytterstevnet, så er det ikke bare selve konkurransen som teller, men også at oppholdet i sin helhet blir minneverdig for de mange tilreisende.

– Dette tar vi på alvor og har derfor satset stort på kulturarrangement, sier enhetsleder for Kimen kulturhus, Jomar Ertsgaard. Kommunen har fått ansvaret for å både holde åpningskonserten og konserten som markerer at Det Frivillige Skyttervesen er 125 år i år.

– Dette har vi lagt til Kimenparken og jeg kan love en gedigen folkefest, sier Ertsgaard.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Fanfare med smell

Det hele skjer lørdag fjerde og søndag femte august.

– På lørdagen har vi et stort gratisarrangement i Kimenparken. Her vil det først bli musikk fra et lokalt band og deretter spiller Luftforsvarets musikkorps, sammen med Julie Dahle Aagård på sang, forklarer Toralf Pedersen, leder i jubileumskonsertkomiteen.

– Og da skal vi også ha en spesialkrevet fanfare, opplyser kultursjef Jarle Førde.

– Da vil det stå trompetister og trombonister på tak rundt omkring i byen. Han lover at det vil bli en fanfare med smell.

– Vi er så heldige å få besøk av Nordenfieldske Grenader Compagnie og de har ordentlige muskedundere, så det vil nok høres. Toralf Pedersen avslører at de har enda en overraskelse på lur.

– Vi jobber med å få til en overflyging av forsvarets nye kampfly, men dette er ikke helt avgjort enda.

Familiefest

Søndag blir det en ekte trøndersk familiefest i Kimenparken.

– Vi har fått tillatelse til å overføre kampen mellom Ranheim og Rosenborg på storskjerm, forklarer Jomar Ertsgaard.

– Det er jo sånn at denne kampen går på Ranheim og der er det bare plass til rundt 3000 personer, i motsetning til på Lerkendal hvor hele 20 000 mennesker kan overvære toppkampene. Derfor tror jeg dette er noe som kan slå godt an, mener han og forteller videre at etter kampen entrer DDE scenen.

– Det ligger altså an til en helaften med trøndersk tilsnitt, smiler han og understreker at dette er et arrangement for hele familien.

– Faktisk slipper barn og unge under 16 år inn gratis denne kvelden.

Tester verktøy

Stjørdal har satt seg som mål å bli Norges arrangementkommune nummer en og i så måte er kultursjef Førde svært fornøyd med at de nå skal få testet hva de er gode for under Landsskytterstevnet.

– Dette er et enormt arrangement så her får vi virkelig prøvd oss. Han forteller at kommunen er i ferd med å teste ut verktøy og prosesser de trenger for å kunne ta imot arrangementer på denne størrelsen.

– Vi er godt igang med å etablere oss på dette område og Landsskytterstevnet vil absolutt bli det største vi har gjort så langt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...