Nea Radio

Stolte av det politiske regnskapet

Vil fortsette: Styringsblokka i Stjørdal er svært fornøyde med jobben de gjorde i forrige periode og vil gjerne fortsette samarbeidet. Fra venstre: Ole Hermod Sandvik (H), Eirik Bjørgun (SP), Tor Børseth (FrP), Ivar Vigdenes (SP), Annette Jensen (KrF) og Gunnar Uglem (MDG). Foto: Anne Gundersen

Styringspartiene er godt fornøyde med perioden som gikk og mener at resultatene viser velgerne hva de etter valget dersom vinden blåser deres vei.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fredag la posisjonspartiene i Stjørdal fram sitt politiske regnskap for forrige periode og de er svært fornøyde med resultatet. Ordfører Ivar Vigdenes mener at de har holdt det de lovte før valget i 2015.

- Jeg føler at vi har levert særdeles godt og det har vi gjort uten eiendomsskatt. Det at mange av partiene nå har trukket eiendomsskatten som et punkt i programmet er et bevis på dette, mener han og avviser blankt det opposisjonen omtaler som kutt i budsjettene.

- Her handler det om å bruke pengene riktig. Vi har økt lærertettheten med 21 årsverk og bemanningsnormen for barnehagene er nådd. Vi har også økt antall institusjonsplasser med 17, noe som er mer enn det vi satte oss som mål. Dermed har vi ikke kuttet, men økt på bemanning.

Også skoleutbyggingen er i rute, mener styringspartnerne.

- Vi måtte omprioritere og bygge Fosslia skole i stedet for Halsen, ganske enkelt fordi det var der det trengtes mest. Halsen står for tur og vil bli gjenomført i løpet av neste periode. Vigdenes sier videre at også det å endelig å få startet byggingen av Hegra Barneskole er en seier.

- De som sier at dette prosjektet har blitt forsinket på grunn av våre prioriteringer, tar feil. Den er forsinket, men det er på grunn av leiresikring og andre tekniske tiltak som måtte settes inn. Utover det er byggingen av denne skolen ikke en dag forsinket i forhold til planen.

Godt samarbeid

Partiene i ordførerblokka har vid politisk spredning, noe de mener bare er positivt.

- Det gjør at vi får inn andre perspektiver enn om vi skulle ha befunnet oss i vårt eget ekkokammer, sier Vigdenes og trekker fram MDG som ny partner etter at Venstre trakk seg fra samarbeidet 18. mai 2017.

- Dette er det største politiske jordskjelvet jeg har opplevd i min politiske karriere. Men det førte til at vi over natta fikk et helt annet fokus på miljøet, noe som har vist seg å være både tidsriktig og nyttig. Gunnar Uglem er ny ordførerkandidat for MDG og sier at det slett ikke var en selvfølge at partiet skulle bli med.

- Men vi snakket om det og fant ut at vi ville få langt større innflytelse på denne måten. Og det fikk de.

Saken fortsetter under bildet

Fersk: 18. mai 2017 kom MDG inn i samarbeidet som har styrt Stjørdal i 20 år. Det skjedde etter at Venstre skapte et aldri så lite politisk jordskjelv ved å trekke seg og Gunnar Uglem (bildet), mener at partiet har fått god gjennomslag for politikken sin de siste to årene. Foto: Anne Gunderesen

Nasjonal forskrift

Allerede i sitt første kommunestyre på den andre siden av det politiske skillet, fikk MDG gjennom et forslag til håndtering av gummigranulat i kunstgressbaner som nå er ute på høring for å gjelde hele landet.

– Dette kom vi fram til sammen med Tangmoen IL, etter at det ble ansett som for dyrt å bruke kork som erstatning for gummigranulat. Vi gikk i tenkeboksen, fikk kommunen til å bidra økonomisk og fikk dette på plass. Det er inspirerende å se at dette nå blir en nasjonal forskrift, sier Uglem.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Blir hørt

Også KrFs Annette Jensen setter pris på samarbeidet i blokka.

– Vi er et lite parti, men vi føler at vi blir hørt og at vi får gjennom våre forslag.

– Det er jo slik at det å måtte sitte sammen og bli enige før et kommunestyremøte kan være krevende, men vi er gode venner og det gjør at mange forskjellige synspunkt blir gjennomgått før vi enes politisk, sier Varaordfører Ole Hermod Sandvik fra Høyre.

– Dette tror jeg er svært positivt for det endelige resultatet.

Forskrift for håntering av gummigranulat

Forskriften gjelder eksisterende baner som bruker gummigranulat.

Forskriften inneholder krav om:

  • en fysisk barriere rundt banen
  • håndtering av drens- og overvann
  • tiltak for å hindre spredning fra brukere av banen
  • informasjonsformidling
  • forsvarlig håndtering av snø
  • avfallshåndtering/ombruk, og
  • bruk av erstatningsmaterialer når det er mulig.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...