Nea Radio

Lørdag åpnet Riastvegen:

- Folk er utålmodige etter å komme seg opp på fjellet

Riastvegen med Riasten i bakgrunnen. Foto: Ola Dragmyrhaug

Det var mer snø enn forventa, men nå er veien brøyta og den siste ukas godvær har sørget for fine kjøreforhold på Riastvegen. Lørdag morgen klokken 06.00 åpnet fjellovergangen for sesongen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2021 kl 13:32

- Han som brøyter veien ble litt forundra, for det var mer snø enn han hadde regna med. Han starta 8. mai og torsdag 20. mai kom han i mål, så det var en del snø, ja, forteller Bjørg Helene Skjerdingstad, som er leder i vegstyret for Riastvegen.

Kanskje kommer bjørnen

Riastvegen går fra Reitan stasjon i Ålen til Tya bru i Tydal. Mange mener dette er verdens fineste fjellovergang, og det er ingen tvil om at det er en idyllisk veistrekning gjennom flere setertrakter.

Her kan man se både melkekyr, kalver og sauer når de slippes ut på beitet, og reinflokker, rådyr, elg og kanskje til og med bjørn.

- Sauen er ikke sluppet ut på beite ennå, men bjørn kan det hende du får se, ja, sier Skjerdingstad.

Folk er utålmodige

Riastvegen er en grusvei, og det er ennå en del våte parti som følge av snøen.

- Men godværet gjør at snøen krymper unna og veien tørker, så den er fin å kjøre på. Vi var på befaring der torsdag kveld, så det går greit å åpne i dag, mener Skjerdingstad.
- Hvorfor må dere brøyte? Kan dere ikke bare vente til naturen ordner opp selv?
- Det hadde nok tatt veldig lang tid. Det var som sagt en del snø. Dessuten er folk utålmodige etter å komme seg opp på fjellet.

Det var mer snø enn forventet da brøytebilsjåfører startet jobben med å åpne Riastvegen 8. mai. Torsdag 20. mai var han i mål. Foto: Privat (arkiv)

Kjør forsiktig

Riastvegen brukes mye av turister og hytteeiere, men det er også en del som foretrekker å kjøre denne veien om de skal fra Ålen til Stjørdal i stedet for Fylkesveg 705.

- Det er jo en brukbar vei, og det er enklere og kortere å kjøre over fjellet i stedet for å kjøre rundt, mener Skjerdingstad.

Det er bom på vegen, og her må de som ikke har veikort betale 80 kroner per tur. Samme som i fjor. Men selv om veien er fin og nybrøyta, må man ta det med ro, sier Skjerdingstad.

- Folk må generelt være forsiktige - ikke gi full gass. Det er mye dyreliv å se, så kjør forsiktig og nyt naturen, råder hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...