Nea Radio

Nea Radio

Gradvis åpning av skolene:

– Følg smittevernreglene

Gradvis åpning: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at det viktigste vi kan gjøre nå når samfunnet gradvis åpnes, er å følge de enkle smittevernreglene. Foto: Anne Gundersen

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes er klar i talen. – Skal vi klare å redde både økonomien og folkehelsa må vi følge de gjeldene rådene om smittevern.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uka åpner skolene både i Stjørdal og i resten av landet gradvis.

– Her i kommunen skal alle skolene være åpne innen onsdag og så vil vi oppleve at stadig flere deler av samfunnslivet åpnes gradvis, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes. Han var tidlig ute med å stenge ned offentlige funksjoner i kommunen.

– Etter det har vi lent oss på regjeringens og Folkehelseinstituttets anbefalinger og det er noe vi i all hovedsak kommer til å fortsette med. Men dersom vi ser at det blir behov for lokale tiltak, så kommer vi til å gjøre justeringer.

Kompromiss?

Vigdenes bekrefter at den gradvise åpningen som nå kommer, er et kompromiss mellom økonomi og folkehelse.

– Men du kan også si at det er et kompromiss mellom folkehelse og folkehelse. For eksempel er det mange behandlinger og operasjoner som har blitt satt på vent i denne perioden, og det gjør dem ikke mindre viktige. Dessuten er dette med sosialt samvær også viktig for folkehelsa, det kan vi ikke stikke under en stol. Nå ser vi heldigvis at det åpnes litt for at folk kan være mer sammen.

Kompliserte avveininger

Ordføreren sier at det er innfløkte avveininger som ligger til grunn for de lettelsene som nå gjøres.

– Det er kompliserte avgjørelser som tas. Vi må se på hva som er de dyreste tiltakene og det er her vi bør begynne å lettelser. Billige tiltak må vi holde på. Det gjelder både i en krisesituasjon og ellers. I dette tilfellet gjelder det for eksempel at vi fortsetter å holde avstand, at vi er nøye med håndhygienen, at vi holder oss hjemme når vi er syke og alle de andre rutinene vi nå har begynt å venne oss til.

Opplever delte oppfatninger

Vigdenes opplever at folk har et delt syn på at samfunnet nå gradvis åpnes.

– Enkelte er bekymret for at det ikke skjer fortere, mens andre er bekymret over at vi i det hele tatt åpner opp. Han mener at det er naturlig at folk har forskjellige syn på saken. – Folk har forskjellige hensyn de må ta, for eksempel til pårørende i risikogrupper. Andre er redde for å miste jobben.

– Men skal vi berge folkehelsa og også økonomien, så må vi holde oppmerksomheten på de enkle tiltakene, insisterer Ivar Vigdenes.

– Vi skal ikke slappe av, det må være hovedbudskapet nå. Vi må stå sammen for å klare dette, så vær så snill å ikke ha en uvøren adferd framover.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...