Nea Radio

Lanserer ny bok neste uke:

Spent på mottakelsen

Anne B. Ragde er spent før lanseringen av sin nye roman "Hjerteknuseren". Foto: Privat

Anne B. Ragde gir ut ny roman i slutten av august. - Det er mange som vil kjenne seg igjen i handlingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2021 kl 14:16

Romanen handler om Jonetta og hennes sønn på 25 år som bor hjemme. Han hverken jobber eller studerer og sover til langt ut på ettermiddagen. De to går ikke særlig godt overens med hverandre. Plutselig en dag skjer det noe som endrer på denne situasjonen. Det sier Anne B. Ragde om handlingen i boka.

- Det er mange som vil kjenne seg igjen i dette, sier hun.

Spent på mottakelsen

Ragde sier hun selv etter så mange år som forfatter, ikke blir vant med følelsen av å gi fra seg ei bok.

- Jeg er veldig spent. Det er som å sende en unge ut i verden. Alt jeg kan gjøre er å passe på at den er nyvasket og pen i tøyet. Jeg kan ikke gjøre annet enn å skrive boka. Jeg kan ønske den lykke til, men det er det, sier hun.

"Hjerteknuseren" som er navnet på den nye romanen, blir lansert 26. august.

Her er coveret på den nye boka "Hjerteknuseren".

Stengte seg inne i hytte

Den beste boken hun noen gang har skrevet mener hun selv er "Arsenikktårnet".

- Den er jeg veldig glad i. Jeg måtte gjøre om så mye i den. Jeg trodde jeg aldri skulle bli ferdig, altså. Jeg jobbet dag og natt, sov fire-fem timer om nettene, så var jeg oppe og jobbet igjen.

Den gangen stengte Ragde seg inne ei hytte i Buvika. Den brukte hun som skrivestue. Hun husker godt hvor mye hun jobbet for å få ferdig boka.

- Det var vinteren 2001, jeg skulle en tur på butikken, men det var så mye snø at jeg kjørte i grøfta. Så ble jeg sittende å tenke på et avsnitt. Jeg lurte på hvordan jeg skulle komme meg videre. Det var virkelig en påkjenning altså. Jeg trenger fred og ro når jeg skal skrive, sier hun.

- Trenger ikke klemme på alle

I tiden som kommer venter boklansering. Først i Oslo, så i Trondheim. Det blir likevel ikke så mye reising som før for Ragde.

- Det er mange ting jeg kan skylde på, sier hun.

I 2019 ble hun rammet av hjerneslag. Nå går det bedre med forfatteren.

- Jeg føler meg veldig frisk, jeg starter dagen med trening i èn time. Det gjør jeg hver dag. Jeg røyker ikke lenger, selvfølgelig. I tillegg går jeg turer, sier hun.

Nå ser Ragde fram til å blant annet kunne gå på kino igjen, men det er flere ting hun ikke er avhengig av når livet kommer mer tilbake til normalen.

- Det å ikke må klemme på fremmedfolk hele tida har vært deilig. Jeg klemmer de jeg er glad i, men det å klemme på fremmede ser jeg ikke poenget med. Jeg elsker albue-hilsning og de greiene der, sier Anne B. Ragde.

Hør hele Sommerprat med Anne B. Ragde her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...