Nea Radio

Følelseladet markering i Malvik rådhus

Minneprotokollene er lagt ut

Verdig seremoni: Leder for Malvik Arbeiderparti, Anne Synnøve Mostervik og fungerende ordfører, Ole Herman Sveian var de første som signerte minneprotokollene for avdøde ordfører Ingrid Johansen Aune. Foto: Anne Gundersen

I dag ble minneprotokollene for ordfører Ingrid Johansen Aune lagt ut for signering.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2019 kl 14:17

Familiemedlemmer, representanter for politisk og administrativ ledelse i Malvik og Trøndelag, samt partifeller fant sammen i Malvik rådhus fredag morgen for å signere protokollene som er lagt ut for å heder avdøde ordfører Ingrid Johansen Aunes minne. Nyheten om Aunes bortgang har truffet hele det politiske Norge som en knyttneve og det var en svært følelsesladet seremoni som fant sted i morgentimene.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sjokk og sorg

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (AP), var blant dem som signerte protokollen.

- Ingrid var så levende i alt hun foretok seg at det ikke er til å tro at hun er borte, sa en rørt Sandvik etter seremonien.

- Men det er godt å kunne komme sammen og dele sorgen og tanker vi har om det som nå har skjedd. Både han og stortingsrepresentant og helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol (AP) la vekt på Ingrid Johansen Aunes ustoppelige energi og urokkelige engasjement.

- Særlig når det gjelder å utvikle en kultur for heltidsarbeid i helse- og omsorgssektoren. Det snakket hun om hver eneste gang jeg møtte henne og hun var utålmodig! Hun gjorde et fantastisk arbeid på dette området i Malvik og var slett ikke fornøyd med tempoet i andre kommuner, sier Kjerkol.

- Det var ingen som maste så mye som Ingrid, smiler Sandvik.

- Det kommer jeg virkelig til å savne.

Ingvild Kjerkol forsikrer om at arbeidet for heltidskultur skal fortsette med full styrke, helt i Ingrids ånd.

- Det som nå har skjedd er nok noe som kommer til å påvirke og skape fortgang i denne prosessen over hele landet, mener hun.

Saken fortsetter under bildet

Fant sammen: Sorgen er til å ta og føle på i Malvik etter at Ingrid Johansen Aune gikk bort. Foto: Anne Gundersen

Ledestjerne

Liv Aksnes (AP) er mangeårig representant i kommunestyret i Malvik og er fremdeles i sjokk over det som har skjedd.

- Det er vanskelig å si noe på en dag som denne. Jeg tror ikke omfanget av det har gått riktig opp for oss enda. Men det jeg vil si om Ingrid er at hun var en ledestjerne for oss alle. Når hun trodde på noe så viste hun vei. Det er uvirkelig at hun er borte.

Rakel Skårslette Trondal er leder for Malvik SV og sier seg enig med Aksnes.

- Ingrid var en raus, engasjert, sprudlende og direkte person. Hun var stolt av Malvik og hun ga seg ikke når hun hadde bestemt seg for noe. Ingen ordfører har evnet å sette Malvik på kartet på den måten som Ingrid gjorde. Hun vil bli dypt savnet.

To protokoller er lagt ut og vil bli liggende i rådhusets servicetorg fram til begravelsen, for dem som ønsker å vise sin medfølelse med familien.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...