ANNONSE
Annonse
Nea Radio

KM i O-Løp arrangeres i helga:

- Fokuset er å få til et godt sportslig arrangement

I helgen er det klart for kretsmesterskap i O-løp. Mellomdistanse arrangeres i Tydal, sprint i Selbu. Foto: Tydal IL O-gruppa

Fjorårets kretsmesterskap ble avlyst grunnet covid-19, men med fornyet tillit fra kretsen satser Selbu O-Klubb og Tydal IL O-gruppa nå på en helg med godt sportslig fokus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Begge klubbene er enige om at i år så ønsker vi få til et skikkelig godt sportslig tilbud til løperne som kommer. Vi har per i dag 158 påmeldte til løpet i Tydal og 141 påmeldte til løpet i Selbu, sier Bjørn Wagnild som er løpsleder i Selbu. Verdt å nevne er det at det også er deltakere i klasse Herrer 80 år.

Smittevern ivaretas

Det er tatt forhåndsregler før helgens arrangement og laget en smittevernplan som er godkjent av smittevernoverlege. Blant annet en QR-kode skal være med å gjøre til enklere om det mot formodning skulle bli et smitteutbrudd. Wagnild er likevel klar på at det er viktig å arrangere løp nå.

- Det er viktig å arrangere, tror jeg, fordi orientering er på vei opp. Det har vært mye dekning av EM og VM. Det er viktig for å skape en piff i klubbene og man får en dugnad som på sikt kan gagne også treningsløpene i Selbu og Tydal.

Dugnadsånden lever

Det er mange som har bidratt for å få arrangementet til å bli virkelighet. Det er tydelig at folk i bygdene er glade for at det kan arrangeres ting igjen.

- Jeg må bare nevne Asbjørn Furan. Han flytter kvigene sine fra beiteområdet slik at vi kan bruke det til O-løp. Det sier litt om dugnadsånden, sier Wagnild.

Mellomdistansen arrangeres i Tydal på lørdag, og sprint arrangeres sentrumsnært i Selbu på søndag.

ANNONSE