Nea Radio

Fokus på psykisk helse i Røros

PSYKISK HELSE: Røros kommune fokuserer på psykisk helse. På bildet fra venstre er rådmann Kjersti Forbord Jensås, HR-konsulent Anna Damps og rådgiver fra NAV Kari Grotdal Brænd. Foto: Røros kommune

Røros kommune setter fokus på psykisk helse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Pressemelding fra Røros kommune:

Fokus på psykisk helse i Røros kommune i løpet av 2019

Psykisk helse er noe som berører oss alle, enten med bakgrunn i egen mental helse, som pårørende, eller gjennom at vi møter andre i hverdagen som vi vet at ikke har det bra. I regi av IA-utvalget gjennomføres det et prosjekt ila. 2019 som skal sette mer fokus på dette temaet i organisasjonen vår.

Litt om IA-utvalget

IA står for inkluderende arbeidsliv. IA-utvalget er et partssammensatt utvalg i Røros kommune som jobber for å utvikle en inkluderende arbeidsplass. Det er flere ulike temaer utvalget jobber med, blant annet sykefravær, arbeidsmiljø, og det å hindre frafall i arbeidslivet. IA-utvalget består av både representanter fra kommunen, bedriftshelsetjenesten (BHT) og NAV.

I forbindelse med prosjekt psykisk helse ble det satt sammen en prosjektgruppe bestående av Kari Grotdal Brænd (NAV), Christian Eidsvåg (BHT) og Anna Damps (Røros kommune), som hadde i oppgave å sette opp en plan for tiltak og gjennomføring av prosjektet.

Målgruppen for prosjektet

Målgruppen er alle ansatte i Røros kommune. Vi ønsker oss trygge lederne som tør å være tidlig nok på, og som er rustet til å ta den vanskelige samtalen. Videre ønsker vi oss trygge ansatte som vet hvordan man skal «møte» kollegaer med utfordringer. Vi oppfordrer derfor alle ansatte, ledere, tillitsvalgte og verneombud til å ta seg tid til å delta på de kommende kursene.

Hvorfor gjennomfører vi prosjektet?

Røros kommune er en stor arbeidsplass med mange ansatte som varierer i alders- og livsfasespennet. Uansett alder, kjønn og bakgrunn er mental helse noe som angår oss alle. Gjennom dette prosjektet ønsker vi å rette oppmerksomheten mot temaet og ufarliggjøre tematikken. Hovedformålet med prosjektet er å skape mer åpenhet og trygghet gjennom kunnskapsheving og økt fokus på temaet.

Vi håper at mer fokus på psykisk helse kan skape en kultur og et arbeidsmiljø som gir trygge rammer og rom for åpenhet på arbeidsplassen vår.

Hvordan skal vi øke fokuset på psykisk helse?

Vi skal i løpet av 2019 gjennomføre flere kurs der psykisk helse vil være hovedtema. Kursene er lagt opp slik at de skal tilpasses de ulike målgruppene, og de vil være uformet på en måte som legger til rette for refleksjoner og samtaler. Vi ønsker å nå ut til så mange som mulig, så noen av kursene vil kjøres 2 ganger i løpet av samme dag. Om man ikke har mulighet til å delta på det ene tidspunktet så passer kanskje det andre bedre.
I tillegg er det lagt en føring fra IA-utvalget at hver virksomhet/avdeling skal markere verdensdagen for psykisk helse som er den 10. oktober. Det er ikke et krav om at markeringen skal skje på denne konkrete dagen, men avdelingen eller virksomheten skal i løpet av oktober ha markert dagen på en eller annen måte. Dette kan være enten en ekstern eller intern markering. Det vil være arbeidsmiljøgruppen på hver virksomhet/avdeling som har ansvaret for å initiere arbeidet med markeringen, men selve gjennomføring er alles ansvar.

Temaet for årets markering av verdensdagen for psykisk helse er «Gi tid». Les mer om det her: https://verdensdagen.no/om-verdensdagen/tema-2019-gi-tid/

(Pressemelding fra Røros kommune)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...