Nea Radio

Fokus på inkludering av ungdom

Inkludering: Fokuset under IA-rådets konferanse på Hell tirsdag, var hvordan man skal hindre unge mennesker i å havne utenfor skole og arbeidsliv. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag arrangerte IA-rådet konferanse på Hell og tema var hvordan man skal hindre at særlig unge mennesker faller utenfor det ordinære arbiedslivet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

250 deltakere fra privat og offentlig sektor var tilstede under IA-konferansen på Hell. Hovedtema var inkludering av ungdom i framtidens og dagens arbeidsliv.

– Vi ser at mange står utenfor både skole og arbeidsliv og her fokuserer vi på at partene kan gjøre noe sammen for å begrense dette, sier LOs distriktssekretær, Kristine Svendsen.

– Arbeidsplassen er viktig, det er der man kan være med å bidra og å føle tilhørighet, mener Svendsen.

Saken fortsetter under lydklippet

Kristine Svendsen og Leif Eggen om IA-konferansen

På jobb

Arbeidsgiverlos og seniorrådgiver arbeid psykisk helse i NAV Nord-Trøndelag, Leif Eggen, var også til stede under konferansen.

– Jobben min er å sette bedrifter og arbeidsplasser i stand til å takle utfordringer som kan oppstå når ungdom er i ferd med å falle utenfor, kanskje særlig når det gjelder psykisk helse, sier Eggen, som også er Venstres gruppeleder i Stjørdal.

– Vi har en klar bestilling fra arbeids- og velferdsdirektoratet som sier at ungdom under 30 år, og også fremmedkulturelle, skal inn i arbeidslivet. Eggen sier at han ser stor effekt på den psykiske helsa til enkeltindivider dersom fokuset er på inkludering.

– Det er slik at dersom du er sykemeldt i ni måneder eller lengre, har du en 80 % sjanse for å bli ufør. Jo før man kommer i gang med å jobbe med enkeltpersoner og arbeidsplasser for å takle utfordringer, dess større er sjansen for at situasjonen skal løse seg. Som Per Fuggeli sier, så er det å være del av flokken er ekstremt viktig, mener Eggen og berømmer IA-rådet for å ha ta initiativ til konferansen.

Underholdt: Lokale SKA-frika sto for underholdningen på IA-konferansen og som vanlig lot ikke publikum seg be to ganger om å hoppe opp og ned til klassikeren Hoppeslott. Foto: Anne Gundersen

Evalueres

Avtalen om inkluderene arbeidsliv skal evalueres og eventuelt revideres i 2018.

– Avtalen begynner å bli god og vi skal fortsette å jobbe videre med å satse på inkludering, med sykefraværet og det å få seniorer til å stå lengre i jobb, sier Kristine Svendsen.

– Men det viktigste er at partene i arbeidslivet har et felles mål å strekke seg etter og at vi kan tilpasse oss det vi står overfor.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...