Nea Radio

Flytter stillinger til Steinkjer

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale vil flytte 30 ansatte i Landbruksdirektoratet fra Oslo til Steinkjer. Foto: Torbjørn Tandberg

Ansatte fortviler over at 30 stillinger i Landbruksdirektoratet flyttes fra Oslo til Steinkjer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter nesten ett års venting og usikkerhet, ble det tirsdag klart at 30 årsverk i Landbruksdirektoratet skal flyttes fra Oslo til Steinkjer.

– Det er klart at mange er lettet nå fordi de vet at deres egen avdeling ikke berøres av flyttevedtaket. Men de som er direkte berørt, er selvfølgelig fortvilet, sier nestleder Anders Hellestveit i NTL Landbruksdirektoratet til FriFagbevegelse.

– Faglig nedprioritering

Stillingene som skal flyttes ligger under fagområdene administrasjon, skogbruk, erstatning og arealbruk.
Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) sier i ei pressemelding at regjeringen har valgt å legge stor vekt på distriktspolitiske hensyn.
- Regjeringen vil være med på å bygge opp gode kompetansemiljø også utenfor de store byene, sier statsråden.

NTL Landbruksdirektoratet ser først og fremst hvordan man på denne måten handler i strid med de faglige rådene.

– Rådet som ble gitt i en utredning var å ikke splitte opp fagmiljøene. Dette har man altså valgt å se bort fra, sier Anders Hellestveit.

Få vil flytte til Steinkjer

Den nye avdelinga i Steinkjer skal være i drift innen tre år. Mye tyder på at direktoratet blir nødt til å bygge den opp fra bunnen og at det blir minimalt med overføring av kompetanse fra kontoret i Oslo. Av 172 ansatte som i vår svarte på et hypotetisk spørsmål om hvorvidt de kunne tenke seg å flytte ut av hovedstadsområdet, var det bare to som svarte «ja». Situasjonen blir en litt annen for de 30 som nå står overfor det helt konkrete valget, men Hellestveit tror flytteviljen likevel er minimal.

– Vi har sett i andre slike prosesser at svært få velger å flytte med til andre kanter av landet. Om vi antar at tre av 30 går for den løsningen, er nok det et optimistisk estimat, sier Anders Hellestveit til FriFagbevegelse.

- Som å vinne i Premier League

Stortingsrepresentant Andrè Skjelstad (V) presenterte nyheten om nye arbeidsplasser til Steinkjer tirsdag.

– Dette er en stor seier, det er som å vinne Premier League, sier han til NRK.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...