Nea Radio

Flyforbudet: Reiseforsikringa kan hjelpe

Illustrasjonsfoto Foto: Andreas Lind, Avinor

Etter to flyulykker med flytypen Boeing 737 MAX 8 har luftfartsmyndighetene innført flyforbud for flytypen i hele Europa og store deler av verden forøvrig. For mange reisende kan dette medføre forsinkelser og kanselleringer i tillegg til omdirigeringer. Har du reiseforsikring, kan det være hjelp å få.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi opplever stor pågang fra kunder, spesielt etter at Norwegian måtte sette sine 18 fly av denne typen på bakken. Mange har opplevd omdirigeringer, forsinkelser og kanselleringer. Vi oppfordrer de som er rammet til å forholde seg til flyselskapet og først søke hjelp der, men åpner for at reiseforsikringen kan brukes i enkelte tilfeller, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

For kunder som er rammet vil forsikringsselskapet kunne dekke følgende ekstrautgifter:

  • Dersom man velger å få pengene for flybillettene refundert og ender opp med å måtte betale mer enn billettprisen for alternativ reise hjem, dekker Tryg mellomlegget med et beløp per person, avhengig av personens reiseforsikring hos selskapet.
  • Dersom man har behov for overnatting i forbindelse med omdirigering, forsinkelse eller kansellering, dekker Tryg en rimelig overnatting.
  • Dersom man må overnatte og eventuelt kjøpe nye flybilletter hvis man mistet en viderereise med et annet flyselskap på grunn av forsinkelser eller kansellering, dekker Tryg en rimelig overnatting.
  • Kredittkortforsikringer dekker ikke mellomlegget for ny flybillett dersom man velger å få flybilletten refundert av flyselskapet ved forsinket avgang. Har man ANSA studentforsikring må du ta kontakt med Tryg for å avklare om din forsikring dekker dette.
  • Kunder bes ta vare på alle kvitteringer. Utgifter til mat er ikke inkludert i dekningen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...