Nea Radio

– Flyene går, men påregn forsinkelser

Forsinkelser: Det går nå fly fra Værnes, men forsinkelsene er store. Publikum bes å forholde seg til informasjon fra flyselskapene. Foto: Andreas Reitan

Ekstremværet Cora har ført til store forsinkelser på Værnes. Operativ sjef, Thomas Wintervold, oppfordrer publikum til å forholde seg til informasjon fra flyselskapene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det har vært en krevende dag, ingen tvil om det, sier operativ sjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold.

– Vi holder flyplassen åpen med stenger rullebanen i perioder for å brøyte. Han forteller at rullebanen er glatt og at dette byr på utfordringer.

– Så langt klarer vi å avvikle trafikken og den verste vinden skal være over nå.

Tålmodighet: Mange har møtt opp på Værnes i håp om å komme med et fly. Foto: Andreas Reitan

SMS

Wintervold ber publikum forholde seg til informasjon de får på SMS fra sine respektive flyselskaper.

– Så vidt jeg vet har flyselskapene vært forutseende og kansellert avganger allerede i går. I dag fyller de opp flyene etter som de går. Jeg tror nok at alle skal komme seg avgårde, forsikrer han.

– Men man må påregne forsinkelser med så mye kraftig vind og snø.

Ingen automatikk

I morgen skal det bli mildere og nedbøren skal avta. Men i følge Wintervold er det ingen automatikk i at forholdene dermed blir mindre krevende.

– Det er kaldt i bakken og det må jobbes knallhardt med å holde nødvendig friksjon dekket på rullebanen. Likevel tror han at trafikken skal være i rute i løpet av morgendagen.

Tungt bemannet

– I dag er vi tungt bemannet i alle ledd for å gjøre trafikkavviklingen mest mulig effektiv og alt tilgjengelig mannskap er på plass. Flyene går, men det er sporadisk. Derfor ber vi publikum å ha tålmodighet, avslutter Wintervold.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...