Nea Radio

Kraftig økning i ledigheten:

Flest i Værnesregionen

Øker: Det er en kraftig økning i antall helt arbeidsledige i Trøndelag. Situasjonen rammer hardest i Værnesregionen. Foto: Ola Bjerken

3,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket er helt uten arbeid. Meråker kommune er hardest rammet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I årets andre uke er det registrert 8 629 helt ledige i Trøndelag, som utgjør 3,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket. I tillegg er 4 326, eller 1,7 prosent, delvis ledige, mens 920 arbeidssøkere er i tiltak.

Samlet sett er altså 13 875, eller 5,6 prosent av arbeidsstyrken i fylket registrert som helt, eller delvis ledige arbeidssøkere. Dette er 995 flere enn det var i midten av desember.

– Utviklingen har klar sammenheng med smittevernstiltakene Regjeringen iverksatte etter nyttår. Spesielt skjenkeforbudet, og restriksjoner i forbindelse med ulike arrangement, har gjort at en del virksomheter har stengt dørene. I tillegg opplevde flere trønderske kommuner i løpet av julehøytiden at smittetrykket økte, som krevde lokale tiltak, sier May Beate Haugan, fungerende direktør i NAV Trøndelag.

Flere helt ledige i alle yrkesgrupper

Antallet helt ledige øker i alle yrkesgrupper. Økningen er størst innenfor reiseliv og transport – her er det 1 777 helt ledige nå, som er 702 flere enn det var i midten av desember. Innenfor serviceyrkene er det 990 helt ledige (økning på 287 personer), mens butikk- og salgsarbeid har 899 helt ledige, som er 196 flere enn ved forrige måling. Bygg og anlegg har også en betydelig økning, med 190 personer. Totalt er det 910 helt ledige innenfor denne yrkesgruppen.

Når det gjelder delvis ledige har antallet gått ned fra 5 309 til 4 326 personer. Det er færre delvis ledige innenfor alle yrkesgrupper, og ingen kommuner har økt antall delvis ledige.

– Det er grunn til å tro at noen av de delvis ledige har gått over til å bli helt ledige. Det er normalt at mange delvis ledige ikke jobber i romjulen, og dermed går over til å være registrert som helt ledige, så ikke alt trenger å være koronarelatert. Det er også normalt at det er noe høyere ledighet i januar, da en del engasjement og studier avsluttes ved utgangen av året, sier Haugan.

Siden midten av desember er det imidlertid registrert 1 229 nye arbeidssøkere i Trøndelag. Av disse oppgir 65 prosent at de er eller kommer til å bli permittert, 13 prosent oppgir at de har mistet eller kommer til å miste jobben.

Flest ledige i Værnesregionen

Meråker er kommunen med høyest andel helt ledige med 5,3 prosent, deretter følger Stjørdal (4,4 prosent) og Malvik med 4,2 prosent. Høylandet har lavest ledighet med 1,2 prosent, etterfulgt av Rindal (1,3 prosent) og Lierne med 1,5 prosent.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...