Flertallet la fram budsjettforslaget

Budsjettforslag: I går la flertallet i Stjørdal kommune fram budsjettforslaget for kommende periode. Fra venstre bak: Erik Bjørgum (Sp), Tommy Reinås (MDG), Arild Gressetvold (FrP), Ivar Vigdenes (Sp), Tor Børseth (FrP), Rune Larsen (H) og Annette Tollefsen Jensen (KrF). Foto: Anne Gundersen

Det politiske flertallet i Stjørdal la i går fram budsjettforslaget for kommende periode. 11 millioner ekstra til barnehagene og store utbyggingsprosjekt preger budsjettet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 15:39

– La meg først si at vi har fått et svært godt stykke arbeid fra rådmannen som utgangspunkt, sier ordfører Ivar Vigdenes. Onsdag inviterte han til pressekonferanse for å gå gjennom tallene.

– Vi ser en økning til barnehagene på 11 millioner, og når vi nå har gått gjennom budsjettet har også vi tilføyd økninger. Han nevner fastlegestilling til bosenter og tilskudd til skyttersporten som eksempler, i tillegg til en rekke store investeringsprosjekter.

– Vi starter bygging av Hegra barneskole våren 2019 og det samme gjelder det nye helsehuset. I løpet av perioden skal også nye Halsen barneskole bli en realitet og Hegra ungdomsskole skal renoveres.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ingen reelle kutt

Vigdenes forklarer at det er ingen reelle kutt i forhold til rådmannens forslag i dette budsjettet.

– Men vi reduserer noen planlagte tilskudd. Blant annet vil vi ha en gjennomgang av voksenopplæringen før vi investerer der, ettersom det nå kommer stadig færre flyktninger til Stjørdal. Vi velger også å prioritere den nye fastlegestillingen i stedet for å ansette en ernæringsfysiolog.

Spesialundervisning

Redusering av spesialundervisning i skolen er et tema som har blitt sterkt debattert under kommunestyremøter i løpet av høsten. Vigdenes avviser at dette dreier seg om kutt.

– Vi omdisponerer midler, slik at vi kan øke satsningen i klasserommene. Slik vi ser det, er dette noe som vil skape bedre resultater.

Sosial satsning

Tommy Reinås (MDG), er fornøyd med budsjettforslagets sosiale profil for den kommende perioden.

– Blant annet har vi et tiltak som heter "Alle med". Her bevilger vi kr 100 000,- for å stimulere til tiltak slik at barn som kommer fra fattige familier og som ellers faller utenfor, kan få muligheten til å delta i aktiviteter som idrettslag og kulturskole og lignende, sier Reinås. Stjørdal er en av kommunene som avkorter sosialstønad mot barnetrygd, noe mange reagerer på. Reinås avviser at dette har en betydning for kommunens sosiale profil.

– Det er slik i alle kommuner at den totale inntekten legges til grunn for om du har krav på sosialstønad i en periode. Denne inntekten omfatter alt, enten det er barnetrygd eller kontantstøtte. Har du krav på sosialstønad, så får du det og Stjørdal har ikke gjort kutt i satsene i dette budsjettet.

Miljøprofil

Reinås er også opptatt av miljøsatsningen i Stjørdal i kommende periode.

– Her er det veldig mye bra. Vi får en tydelig miljøprofil på nye bygg og det ansettes en miljøkoordinator i kommunen. Jeg vil også nevne det at vi nå får muligheten til å bruke stein fra tunellen på nye E6 i Stjørdalselva. Det er nemlig slik at elvebunnen viser seg å ha blitt bestående av mye leire og dette er ikke bra for villaksen. Når vi nå skal bruke tunnelmasse til elveforbedring, vil denne få mye bedre vilkår.

Eiendomsskatt

Også FrPs Tore Brøseth er fornøyd med budsjettet.

– Det at vi ikke skal ha eiendomsskatt er jo den store flaggsaken vår og nå ser vi nok en gang at det legges fram et budsjett uten. Det viser at vi får det til, selv om vi ser at nabokommunene makser ut bruken av eiendomsskatt. Stjørdal har en god og solid økonomi og styringen er god, mener han.

– Selvsagt har vi noen justeringer og prioriteringer vi ønsker å formidle, men det tar vi etter hvert. Jeg føler meg sikker på at dette budsjettet er til det beste for innbyggerne i Stjørdal.

Budsjettet behandles i kommunestyret 20.12.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Stugudal Rundt for 38. gang

Stugudal Rundt for 38. gang

Over 800 deltager tok turen rundt Stugusjøen i det som må sies å være drømmevær i denne drømmepåsken.

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Ingen ulovlig kjøring verken lørdag eller søndag.

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

En person ble fraktet til legevakta etter å ha fått kraftig juling.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Kommersiell barnevernsdrift er svært lønnsomt, viser de private selskapenes overskudd. Men hva skjer med barna når barnevernet styres etter priskonkurranse, forretningshemmeligheter og maks profitt?

AUF-Emilie på AP-landsmøte

AUF-Emilie på AP-landsmøte

Denne helga er Trøndelag AUFs nestleder Emilie Græsli fra Tydal på sitt første Arbeiderparti-landsmøte. Hun har allerede sikret seg taletid!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

- EUs meldepliktdirektiv betyr at kommuner, fylker og nasjonale myndigheter skal sende reguleringer av tjenestevirksomhet til forhåndsgodkjenning hos ESA, EUs forlengede arm. Det er sensur av lokaldemokratiet, skriver Morten Harper, førstekandidat for Stjørdal SV i dette leserbrevet.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

Siste nytt med #NyheterVis flere

Gressbrann i Haltdalen

Gressbrann i Haltdalen

Brannmannskaper rykket ut og fikk raskt kontroll på situasjonen.

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...