Nea Radio

Flere velger norsk hytteferie

LEIER HYTTE I EGET HJEMLAND: De norske bestillingene for juli og august ligger 12 prosent høyere enn fjoråret, viser en fersk oversikt. Foto: Novasol

Nå øker nordmenns interesse for å leie hytte i eget land, viser ferske tall. Hos Europas største utleier har bestillingene for sommerferien skutt i været.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Flere enn før velger norsk hytteferie, og mange har bestilt tidlig. For juli og august ligger bookingene fra norske gjester allerede 12 prosent over fjoråret, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol.

Selskapet har rundt 1700 norske hytter under forvaltning. Disse ligger i år an til å bli besøkt av drøyt 50000 turister.

– En svak norsk krone og klimahensyn kan være medvirkende årsaker til at mange velger ferie i hjemlandet i år, men like viktig er nok den klart økende interessen for de gode opplevelsene og den storslåtte naturen landet vårt kan by på, sier Buen.

Populært hos FINN-brukere

Også reiselystnes søk på internett bekrefter at nordmenns interesse for ferie i eget hjemland øker.

– Så langt i 2020 har antall unike brukere hos oss økt med ni prosent. Søk på feriehus og hytter viser en økning på hele 15 prosent, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN Reise.

Norge topper listen over mest søkte land.

– Våre egne undersøkelser viser at kortreist ferie nå er populært, og mange har fått øynene opp for at Norge har mye eksotisk og spektakulært å by på. I år inntar faktisk Lofoten og Nord-Norge tredjeplassen på listen over nordmenns drømmedestinasjoner, sier Berge.

Trend som forsterker seg

Hovedtyngden av Novasols norske bestillinger gjelder Vestlandet og Sørlandet, men mange vil også til fjells eller til Nord-Norge denne sommeren.

– I de mest populære områdene har vi i perioder en viss knapphet på tilgjengelige hytter, så vi vil gjerne ha kontakt med enda flere eiere som kan tenke seg å leie ut, sier Pia Buen.

Hun mener økt interesse for å leie hytte er en trend som er i ferd med å forsterke seg.

– De fleste nordmenn deler ferien mellom ulike reisemål. Nyere undersøkelser viser at andelen som planlegger Norges-ferie øker, og blant overnattingsalternativene er det kategorien hotell, camping og leid hytte som øker aller mest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...