Nea Radio

Flere sender bekymringsmeldinger til barnevernstjenesten i Trøndelag

UROVEKKENDE: Barnevernet mottar stadig flere bekymringsmeldinger. Foto: Fylkesmannen

Barnevernet i Trøndelag tok imot 35 prosent flere bekymringsmeldinger i september, oktober og første del av november enn på samme tid i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til sammen fikk barnevernet i Trøndelag rundt 1.500 bekymringsmeldinger i løpet av perioden, opplyser Fylkesmannen i Trøndelag til Adresseavisen.

Barne- og familietjenesten i Trondheim ser nå på hvilke tiltak de kan sette inn for å hjelpe barna og familiene som er involvert i bekymringsmeldingene.

– Vi tar situasjonen veldig alvorlig og er redde for at økningen vil fortsette, sier konstituert kommunalsjef Thomas Mjølhus i barne- og familietjenesten i Trondheim til avisa.

Det var et fall i bekymringsmeldinger til barnevernet i regionen under nedstengningen i vår. Oppvekst- og velferdsdirektør Erik Stene hos Fylkesmannen i Trøndelag mener at en del av forklaringen på økningen i bekymringsmeldinger nå i høst kan være at problemene ikke ble fanget opp da barna ikke var på sine vanlige arenaer.

– Økningen vi ser nå handler blant annet om at barna tør å fortelle. De er tilbake i situasjoner der de treffer voksne de er trygge på. Det kan være lærere, miljøarbeidere, helsesykepleiere, trenere, sier han til Adresseavisen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...