Nea Radio

Flere respiratorer på vei

Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox

Det er nylig gjennomført en kartlegging av antall respiratorer i norske sykehus. Flere respiratorer er under levering og ytterligere respiratorer er bestilt i forbindelse med covid-19-epidemien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De regionale helseforetakene har en samlet oversikt over hvor mange respiratorer det finnes ved norske sykehus og hvor mange respiratorer som er i bestilling.

I norske helseforetak og private ideelle sykehus med eget opptaksområde er det totalt 682 respiratorer, og i tillegg kommer det en del eldre transportrespiratorer som er ment for kort tids bruk. Respiratorer hos private sykehus uten befolkningsansvar og private klinikker er ikke med i dette tallet.

Det pågår hvert år utskiftninger av respiratorer og ser man på de bestillinger som er gjort i 2019 og 2020, så utgjør dette samlet 153 respiratorer. I forbindelse med covid-19-epidemien er det gjort en nasjonal bestilling av 288 respiratorer som kommer i tillegg.

49 ekstra respiratorer i Helse Midt-Norge

Noen av respiratorene er alt levert, noen har leveransedato i april og mai og resten ventes levert i løpet av juni og juli 2020. Nye respiratorer kan tas i bruk samtidig som man fortsetter å bruke eldre apparater. Dette vil bidra til å gi en økt kapasitet.

Helse Midt-Norge har 39 nye respiratorer i bestilling. I tillegg har man 10 respiratorer som egentlig skal fases ut, men som fortsatt kan brukes. Det gir til sammen 49 ekstra respiratorer.

- Vi vil i samarbeid med våre helseforetak bli enige om hvordan disse skal fordeles på sykehusene i regionen, skriver helseforetakert i ei pressemelding.

Når alle bestilte respiratorer har ankommet, vil det være totalt 1123 respiratorer i Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...