Nea Radio

Flere på banen om fremtidig mineralvirksomhet i Trøndelag

Trøndelag Høyre støtter også opp om satsinga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2018 kl 13:42

Den siste tida har flere tyngre aktører med LO i spissen, kommet inn i diskusjonen rundt fremtidig mineralvirksomhet i Trøndelag. Gamle gruvesamfunn kan få nytt liv om det går som enkelte tror og håper.

Nå kommer også Høyre på banen. Gruppeleder i Trøndelag Høyre, Henrik G. Kierulf, sier sier partiets fylkestingsgruppe i Trøndelag lenge har hatt et engasjement for mineralnæringen i Trøndelag. Blant annet fordi Trøndelag har rike forekomster av mineraler enten det dreier seg om skifer i både nord og sørdelen av Trøndelag, kalk på Verdal eller grus/pukk som er avgjørende i all byggeaktivitet som foregår i Trøndelag.

– Videre ser vi nå engasjementet på Røros som er veldig interessant. I tillegg har vi kompetansemiljøer i vår region som NTNU/Sintef, direktoratet for mineralforvaltning og NGU som gjør at Trøndelag er i en unik posisjon til å videreutvikle mineralnæringen gjennom verdiskapning og arbeidsplasser samt god forvaltning av våre naturresurser, sier Kierulf.

– Høyre mener at nye Trøndelag fylkeskommune må ta en rolle i dette arbeidet, og vi har fra Høyre sin side fått vedtatt at mineralnæringen skal være en del av fylkeskommunens strategi for innovasjon og verdiskapning, sier Kierulf, som mener det er tverrpolitisk enighet blant de trønderske politikerne om viktigheten i denne satsinga, blant annet i forbindelse med det grønne skiftet.

Hør intervju med Henrik G. Kierulf her:

Henrik G. Kierulf

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...