Nea Radio

Ski-NM i Trondheim

Det ble to individuelle gull under NM på hjemmebane for Emil Iversen. Allerede lørdag venter nye medaljesjanser for meråkerbygget. Foto: Henrik Einangshaug

Fra lørdag til tirsdag arrangeres ski-NM del 1 i Granåsen, og flere lokale utøvere stiller til start.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2021 kl 21:59

Norgeseliten i langrenn skal fra lørdag til tirsdag kjempe om edelt metall i Granåsen skisenter i Trondheim. For første gang blir det ski-NM uten publikum, og det blir også færre løpere til start enn det normalt ville vært. Grunnet begrensninger på maks 200 tilstede, får kun 55 kvinner og 90 menn inklusiv PARA-utøvere stille til start.

Norges Skiforbund besluttet i etterkant av verdenscupåpningen i Ruka i slutten av november, at de ikke ville sende utøvere til verdenscup i Davos og Dresden, i tillegg til Tour de Ski. Det har siden da det blitt arrangert to Norgescuphelger, senest sist helg på Lygna. En god prestasjon under sist Norgescuphelg og i ski-NM, vil derfor være en god søknad til de to kommende verdenscuphelgene i Lahti og Falun.

Lokalt medaljehåp

Emil Iversen fra Meråker er blant de største lokale medaljehåpene. Sesongen startet godt med en 3.plass på både sprinten og sammenlagt under verdenscupåpningen i Ruka. Sist helg vartet Iversen opp med en sterk 5.plass på 15 km fri teknikk. Iversen er påmeldt lørdagens sprint og søndagens 30 km skiathlon. Sistnevnte øvelse vant Iversen når Nm ble arrangert i Meråker i 2019.

Niklas Dyrhaug stiller også til start i NM. Tydalingen stiller til start både søndag, mandag og tirsdag.

Det er ikke bare i skisporet det skal deles ut edelt metall i Trondheim de kommende dagene. I hoppbakken skal det kjempes om edelt metall mandag og tirsdag.

Program:

Lørdag 16.jan
Kvinner og menn, sprint klassisk

Søndag 17.jan
Kvinner, skiathlon 7,5 + 7,5 km
Menn, skiathlon 15 + 15 km

Mandag 18.jan
Kvinner, 5 km klassisk
Menn, 10 km klassisk
Para stående, 5 km klassisk
Para sittende, 2,5 km

Tirsdag 19.jan
Kvinner, 10 km fri teknikk
Menn, 15 km fri teknikk
Para stående, 10 km fri teknikk
Para sittende, 7,5 km

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...