Nea Radio

Ledighetstallene uke 6:

Flere går fra helt til delvis ledig i Trøndelag

Tirsdag 9. februar er det registrert 14 575 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV i Trøndelag. Det er 13 færre enn sist uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I Trøndelag står 8 292 helt uten arbeid i uke 6. Dette tilsvarer 3,3 prosent og er en nedgang fra forrige uke på 307 personer. Samtidig øker antall delvis ledige med 262 personer fra forrige uke og 5 328 personer er nå delvis ledige. 955 personer er i et arbeidsrettet tiltak.

Antall nyregistrerte arbeidssøkere går ned

– Siden midten av januar har antallet helt ledige har gått ned hver uke, mens antallet delvis ledige har økt noe. Dette henger i stor grad sammen med at en del går fra å være helt ledig til å komme delvis ut i jobb. Et godt tegn er også at antall nyregistrerte arbeidssøkere går ned uke for uke. Mens det i midten av januar var i overkant av 800 nyregistrerte arbeidssøkere var det sist uke ca. 500 nyregistrerte, en nedgang på 300 sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Færre helt ledige - størst nedgang innen reiseliv og transport

Nedgangen i antall ledige kommer i alle aldersgrupper, bortsett fra de eldste over 60 år hvor det er en marginal økning på fire personer. For de delvis ledige er det en økning i alle aldersgrupper. 34 prosent av de helt ledige og 28 prosent av de delvis ledige er ungdom under 30 år.

Antall helt ledige går ned innenfor alle yrkesgrupper med unntak av primærnæringene og bygg og anlegg. Innenfor disse yrkesgruppene er det en økning i helt ledige på henholdsvis 10 og 9 personer den siste uken.

Antallet helt ledige har gått mest ned innenfor reiseliv og transport (-119) og serviceyrker (-62). Til tross for nedgangen er det fortsatt reiseliv og transport som har flest helt ledige, deretter følger serviceyrker og yrker innenfor bygg og anlegg.

Samtidig som antall helt ledige går ned er det en økning i antall delvis ledige innenfor de fleste yrkesgrupper. Økningen er størst innenfor reiseliv og transport (+97), og serviceyrker (+67).

90 flere permitterte sist uke

29 prosent av de helt ledige er permittert, mens 46 prosent av de delvis ledige er permittert. Totalt er det nå 4 839 permitterte i Trøndelag, det er 90 flere enn i forrige uke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...