ANNONSE
Annonse

Flere fra utlandet overnattet i Trøndelag i 2017 enn året før

Røros hadde en økning på 0,4 prosent fra fjoråret i antall utenlandske gjestedøgn. Foto: Per Magne Moan

Oppdal hadde størst vekst i antall internasjonale kommersielle gjestedøgn, men hadde størst nedgang samlet sett. Røros opplever vekst både i internasjonale og nasjonale overnattinger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I Oppdal økte internasjonale gjestedøgn i 2017 med 31,6 prosent fra året før. Det utgjør nesten 10.000 gjestedøgn. Aller flest utenlandske reisende kom fra Tyskland, skriver Trøndelag Reiseliv i ei pressemelding.

Utenlandstrafikken har også hatt en liten økning i Røros og i Rørosregionen, med en økning på henholdsvis 0,4 og 0,2 prosent.

Trøndelag Reiseliv har hentet statistikken fra SSB, og inneholder ikke tall fra bl.a. Airbnb, fordi de ikke ønsker å oppgi overnattingstall til SSB. Den gir derfor ikke det totale bilde av gjestedøgn i Norge.

Flest tyskere overnatter i Trøndelag

Samlet i Trøndelag økte de utenlandske kommersielle overnattingene med 2,7 prosent, mens Norge som helhet hadde en økning på 2,3 prosent. Tyskere utgjør den største gruppen som overnatter i Norge, deretter følger svensker, nederlendere og deretter briter.

– Vi legger alt markedsinnsats i 2018 i våre største utenlandske markeder for å oppnå best mulig resultat, samtidig ser vi potensialet i nye markeder som for eksempel USA og Kina, sier reiselivssjef i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak, i ei pressemelding.

Færre norske overnattinger

Samtidig som den internasjonale trafikken økte, hadde Trøndelag en nullvekst i antall nasjonale gjestedøgn i 2017.

Stjørdal, Rørosregionen og Røros opplevde vekst i nasjonale overnattinger. Stjørdal hadde en økning på 12,2 prosent, Rørosregionen 3,8 og Røros 2,2 prosent.

Samlet sett, både internasjonale og nasjonale kommersielle overnattinger, har Oppdal størst nedgang på 9,1 prosent og deretter følger Værnesregionen med en nedgang på 7,2 prosent. Stjørdal hadde størst økning på 5,6 prosent.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE