Nea Radio

Flere fiskevann i Hessdalsfjellene rotenonbehandles i sommer

Geir Morten Granmo i gang med el-fiske i Øyungen. Foto: Marit Skancke

Funn av ørekyte krever brutal behandling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ålen Fjellstyre bekrefter fredag at det ser ut til at Korstjønna og Bergtjønna vil bli rotenonbehandlet i løpet av august, for å hindre spredning av ørekyte ned til Elgsjøen og videre nedover til Øyungen og Hessja.

De siste dagene har mannskaper fra fjellstyrekontoret i Holtålen undersøkt flere vann og vassdrag tilknyttet Øyungen og Elgsjøen.

Sjekker Øyungen

Fjelloppsynsmann Geir Morten Granmo sier dette ble gjort fordi det i fjor høst kom melding om at det også var sett stim av ørekyte ved Bubekken i Øyungen.

– Dette var såpass sent på høsten at vi ikke fikk undersøkt dette da, men i går gjennomførte fjelloppsynet el-fiske i de nedre delene av Bubekken samt nærliggende strandsone. Samtidig ble det også gjennomført el-fiske i bekken som renner mellom Elgsjøen og myra sør for Korstjønna samt i nærliggende strandsone i Elgsjøen, sier han.

Her letes det etter ørekyte i Bubekken Foto: Marit Skancke Langen

Det ble ikke funnet ørekyte på noen av disse lokalitetene, noe som var et viktig resultat for at rotenonbehandlingen skal kunne gjennomføres.

– Om det hadde blitt påvist ørekyte i Elgsjøen eller Øyungen ville behandlingen av Korstjønna og Bergtjønna blitt avlyst, sier Granmo.

Åpner for garnfiske

Planen nå er at rotenonbehandling av Korstjønna og Bergtjønna vil foregå i tidsrommet 25. - 27. august.

Før den tid åpner Ålen fjellstyre for fritt garnfiske for innenbygdsboende i både Korstjønna og Bergtjønna fra dags dato og fram til 20 august.

– Dette gjør vi for å prøve å få tatt opp mest mulig av fisken før rotenonbehandlingen. Det betyr at alle innenbygds som har løst garnkort kan sette inntil fem garn per fisker og natt i begge tjønnene i hele resten av juli og fram til 20 august. Det er ingen maskeviddebestemmelser, sier Granmo som oppfordrer fiskere å melde fra slik at de kan styre fisketrykket dersom pågangen skulle bli stor.

Han ber også fiskere sende inn fangstrapport.

Hør intervju med Geir Morten Granmo her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...