Nea Radio

Flere anmeldelser etter kontroller på trønderske veier

En sjåfør ble anmeldt og fikk bruksforbud etter å ha kjørt et semivogntog med last, når vogntoget hadde prøvekjennemerker. Foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen hadde kontroller i Stjørdal, Malvik og på Sandmoen i Trondheim torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 09:05

I en kontroll på E14 i Stjørdal torsdag kveld avdekket Statens vegvesen at en MC-fører hadde dekket til kjennemerket, og at en personbil hadde utslitte bremseklosser. I tillegg hadde en lastebilsjåfør en sikthindrende hylle plassert på dashbordet.

– Alle fikk bruksforbud, og flere andre hadde ulike tekniske mangler, skriver Statens vegvesen på Twitter.

En sjåfør ble også anmeldt for kjøring med utgått sjåførkort, en annen for utgått fartsskriver og en tredje ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

Statens vegvesen kan også melde at en sjåfør ble anmeldt på Stjørdal, da semivogntoget han kjørte hadde med last, selv om vogntoget hadde prøvekjennemerker.

I en kontroll på E6 i Malvik ble det gitt et bruksforbud for svake bremser. Statens vegvesen veide også en spesialtransport, og tillater seg litt skryt.

– En spesialtransport ble veid og kontrollert på fylkesvei 950, og alt var i orden. BRA, skriver de på Twitter.

I tillegg hadde vegvesenet en kontroll på Sandmoen torsdag kveld. Der ble to vogntogførere anmeldt fordi de ikke stoppet for kontroll. Tre sjåfører fikk bruksforbud, to sjåfører ble anmeldt for dårlig brems og for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

I tillegg ble det skrevet ut et bombrikkegebyr på 16.000 kroner og et overlastgebyr på 9.200 kroner.

Det ble også gitt to bruksforbud på grunn av ulovlig kabotasje, og en lastebilsjåfør fikk bruksforbud for å ha denne hylla plassert på dashbordet:

En lastebilsjåfør fikk bruksforbud for å ha hatt denne hylla på dashbordet. Hylla hindrer sikten til sjåføren, opplyser Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...