Nea Radio

Flashmob i Stjørdals lørdagsrush

FLASHMOB på Torgkvartalet Foto: Idunn Thorsø

I år er det musikkorpsenes år, og sist lørdag ble dette markert over hele landet, i form av en litt annerledes musikkopplevelse. En overraskelseskonsert som varte i nesten ti minutter oppsto helt plutselig midt blant intetanende folk på lørdagshandel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Da klokka slo tolv lørdag formiddag, ble handleglade mennesker overrasket av live musikk midt på Torgkvartalet kjøpesenter i Stjørdal sentrum. En etter en, kom det musikkspillende ungdommer ut fra kriker og kroker på kjøpesenteret og dannet til slutt et fulltallig korps som spilte et live musikkstykke, midt i blant softis og handleposer.

Det var ungdommer fra Haraldreina og Kvislabakken musikkorps som sto for de fengende tonene, i anledning musikkorpsforbundet'som fyller 100 år i år.

- Jeg sto og hørte på og må si at jeg synes det var en veldig flott opplevelse! Jeg fikk gåsehud, sier Unni Raaen Nysæther, som er korpsleder. Hun forklarer videre at stuntet i dag har vært nøye planlagt og at det ikke bare er her i Stjørdal folk har fått oppleve en flashmob. Denne markeringen blir nemlig gjørt nøyaktig samtidig over hele landet, med intet mindre enn 100 musikkorps som deltar.

Spente musikanter

- Jeg var litt nervøs for å ikke komme inn i musikken på rett tidspunkt, men det gikk heldigvis bra tilslutt, forteller Simen Sørebø (18), som er en av ungdommene som spilte i dagens markering. Han spiller trombone, som var en av de siste instrumentene til å komme inn i musikkstykket.

- Jeg synes det er veldig artig å spille i korps, og har snart spilt i ti år. Jeg er også med på musikkskolen, sier Simen som startet i musikkorpset allerede i tredje klasse.

-Det var veldig stas å spille for publikum i dag, og det var gøy at så mange ble så positivt overrasket!

Musikkglede

- Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle musikerne vi har hatt med oss i dag og ikke minst alle menneskene som har stoppet opp for å lytte til musikken, dette var en skikkelig stor opplevelse, sier Unni Raaen Nysæther.

Den stolte korpslederen har selv spilt i korps i 12 år og påpeker at musikkgleden man får igjennom å spille i korps gjerne varer livet ut.

- Det er artig å se hvor glade folk blir av en slik overraskelse, så dette gjør vi veldig gjerne igjen!

FLASHMOB på Torgkvartalet lørdag Foto: Idunn Thorsø

Hør intervju med korpsleder Unni Raaen Nysæther og musikant Simen Sørebø.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...