ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Regjeringen letter i koronatiltakene:

Fjerner skjenkestopp og testing på grensen

Statsminister Jonas Gahr Støre kunngjorde flere lettelser i koronatiltakene på en pressekonferanse 1. februar. Foto: Skjermbilde fra pressekonferansen.

Regjeringen letter i en rekke koronatiltak. Endringene trer i kraft klokken 23.00 i kveld. I en pressemelding lister regjeringen opp lettelsene som trer i kraft nå.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Den virusvarianten vi har nå, gir mindre alvorlig sykdom enn tidligere varianter. Og selv om mange blir smittet, blir færre innlagt på sykehus. Vi er godt beskyttet av vaksiner. Det gjør at vi nå kan lette på svært mange tiltak, selv om smitten stiger raskt, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Samtidig beholder regjeringen noen av tiltakene en stund til, blant annet anbefalingen om å holde en meter avstand og kravet om å bruke munnbind når det er vanskelig å holde avstand.

Regjeringen tar også sikte sikte på å oppheve de siste restriksjonene innen 17. februar.

Her er noen av lettelsene som trer i kraft klokken 23.00 som nevnt i pressemeldingen.

- Det er ikke lenger noen anbefaling om antallsbegrensning på gjester hjemme, og heller ingen antallsbegrensning på arrangementer innendørs eller utendørs.

- På arrangementer med faste tilviste plasser, som på kino, teater eller i kirken, fjernes avstandskravene når man sitter i setet. Det betyr at alle seter i en sal kan benyttes. Arrangøren skal legge til rette for at det er mulig å holde avstand ellers i lokalet eller arrangementsområdet.

- Skjenkestopp og krav om bordservering fjernes, men det er fortsatt krav om smittevernfaglig forsvarlig drift.

- Det er ikke lenger en nasjonal anbefaling om gult nivå i barnehager og skoler.
Høyskoler, universiteter og fagskoler anbefales å tilstrebe full fysisk tilstedeværelse ved undervisning. Anbefalingen om 1 meter avstand kan fravikes ved undervisning.

- Organiserte idretts- og fritidsaktiviteter kan nå foregå som normalt både innendørs og utendørs for alle aldersgrupper, med kontakt der det er nødvendig.

- Fornøyelsesparker, lekeland, spillehaller og liknende kan åpne opp igjen, men de må ha smittevernfaglig forsvarlig drift.

- Det blir ikke lenger et krav om å legge til rette for hjemmekontor. Det anbefales at arbeidsgivere selv vurderer hvor mye hjemmekontor som er riktig på den enkelte arbeidsplass. Her må bedriftene også tenke på hvordan de kan unngå at alle blir syke samtidig.

- Kravet om å teste seg på grensen for innreisende til Norge fjernes.

Nøkkelord

ANNONSE