ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fastlegekrisen:

Finnes ingen quick-fix

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre

Mari Holm Lønseth sitter i dag på Stortinget i helse- og omsorgskomiteen for Høyre og hun sier at det ikke finnes en quick-fix på fastlegekrisen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2021 kl 17:13

ANNONSE
Annonse

- Det her har ingen quick-fix. Det her kreves langsiktig godt arbeid men også med gode økonomiske virkemidler. Og det mener jeg at vi i Høyre har lagt på bordet, sier Lønseth til Nea Radio.

Regjeringen la i fjor vår en plan og 1,6 milliarder på bordet for å fikse problemet. Planen ser ikke ut til å hatt merkbar effekt så langt.

Tall fra VG viser at I 2017 slet 12 av 426 kommuner med å rekruttere leger. Nå har antall kommuner sunket til 356 etter sammenslåinger, mens antall krisekommuner som melder rød situasjon, har økt kraftig til 90.

Innstilt på videre dialog

Legeforeningen mener at politikerne må legge hele fire milliarder kroner på bordet for at legene skal få en levelig arbeidshverdag. Lønseth sier at hun er innstilt på videre dialog for å løse krisen.

- 1,6 millarder er et viktig steg på veien nettopp for å kutte listelengden for legene og få ned arbeidsbelastningen. Jeg mener at det er en kraftfull og forpliktende start for regjeringen. Så må vi fortsatt ha dialog med Legeforeningen for å sørge for at planen fungerer godt i praksis, sier Lønseth.

Nøkkelord

ANNONSE