Nea Radio

Malvik SP:

– Fine, flotte ord, kan dessverre bli intetsigende

Interpellasjon: Kommunestyremedlem i Malvik, Ketil Sivertsen (Sp) mener det er viktig å ta vare på Malviks identitet og historie gjennom navnevalg. Foto: Anne Gundersen

Selv om man i idylliske Malvik kan se både strender, marinaer og parker fra våre terrasser i solsiden, ser jeg meg nødt til å fremme denne interpellasjonen, skriver Senterpartiet i Malviks Ketil Sivertsen i en interpellasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Malvik er en kommune i utvikling med utbygging av nye boligområder, næringsområder og sentrumsutvikling i begge tettstedene våre, Hommelvik og Vikhammer.

Selv om utbyggingene har store kvaliteter i seg selv, ser jeg at det er blitt veldig populært å sminke prosjektene sine med meglernavn som idyll, terrasse, panorama, strand osv.

Fine, flotte ord, men dessverre er de også intetsigende, generelle og til tider direkte misvisende.

Dessverre har disse en lei tendens til å sette seg på folkemunne etter intensiv markedsføring, dette på bekostning av de mer riktige navnene som allerede finnes på områdene.

I tiden fremover vil det settes i gang mange større byggeprosjekter i Malvik og jeg tror det er viktig for å ta vare på historiske navn og Malviks identitet at kommunen nå må ta en mer aktiv rolle i navnsetting av grender, bydeler, boligfelt o.l. i tillegg til gatenavn og plasser.

Dette finnes det lovhjemmel til i både matrikkelloven og stedsnavnloven.

Navnsettingen bør skje så tidlig i prosessene som mulig slik at man slipper å måtte konkurrere med «scenenavnet» til prosjektene.

Deler ordfører mitt syn på viktigheten av å ta vare på historien og identiteten til nærområdene i Malvik og at kommunen må ta en aktiv rolle i dette?

Så vidt meg bekjent har det tidligere vært et utvalg som har uttalt seg ved navnsetting av gater o.l.

og det vil være naturlig å ta utgangspunkt i dette for å sørge for god navnsetting i Malvik.

Forslag til vedtak:

Malvik Kommune skal aktivt bruke sin myndighet etter matrikkelforskriften og stadnamnlova til å sette navn på tettsteder, grender, bydeler, boligfelt, anlegg o.l. i tillegg til adressenavn.

Rådmannen fremmer sak for politisk behandling med forslag til gjennomføring i.l.a. første halvår 2021.

Med vennlig hilsen

Ketil Sivertsen

Leder, Hovedutvalg for oppvekst og kultur i Malvik Kommune.

Gruppeleder, Senterpartiet i Malvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...