ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Finalen i dag

Foto: Screenshoot/HBO

Klart for siste episode av Game of Thrones.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2019 kl 13:28

ANNONSE
Annonse

Første episode gikk 17. april 2011. I dag mandag 20. mai 2019, er det klart for den aller siste episoden av serien Game of Thrones på tv-kanalen HBO.

Serien er basert på fantasybøkene «En sang om is og ild» av forfatteren George R.R. Martin, der den første boken har tittelen A Game of Thrones.

Handlinga utspiller seg i de sju kongerikene på de oppdiktede kontinentene Westeros, Essos og Sothoryos, der somrene kan vare over årtier og vintrene et helt liv.

Det er en verden med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder i en middelalder-setting med dramatiske og overnaturlige innslag. Serien følger små og store enkeltpersoner i og omkring den brutale og spennende maktkampen om «Jerntronen» i hovedstaden King's Landing. Kampen og spillet foregår mellom adelsfamiliene i kongedømmet, blant annet den rettskafne krigerfamilien Stark i Winterfell i nord og den lyshårede, kyniske Lannister-familien i sør.

I Nea Radios Lunsj-sending mandag, hadde vi en prat med Ann-Randi Røstum, som er litt over gjennomsnittet fan av serien.

Nøkkelord

ANNONSE