Nea Radio

Fikk testet kunnskapene på åpen brannstasjon

Thea Caroline Eriksen var en av dem som hadde tatt turen til åpen dag på Røros brannstasjon. Foto: Marit Langseth

Brannvesen over hele landet inviterte folk inn på stasjonene lørdag. Vi tok turen til Røros brannstasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2018 kl 21:43

– I dag har jeg spylet på tønne og sittet i brannbil, forteller Thea Caroline Eriksen.

Hun hadde tatt turen til Røros brannstasjon denne lørdagen for åpen dag hos brannvesenet.

– Det artigste var å spyle med brannslangen, sier hun.

Rundt 70 barn hadde vært innom brannstasjonen på Røros i løpet av knappe tre timer.

– Vi har en rebusløype her og når de har gått den runden, så får de en premie og vi har nå delt ut rundt 70 premier, sier utrykningsleder for Røros brann- og redningstjeneste, Rune Selboe.

– Vi åpner portene, kjører ut bilene, steker vafler og lar ungene klatre på bilene og spyle med vann. Det er som regel suksess, ungene er glade og fornøyde, sier Selboe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rune Selboe er utrykningsleder for Røros brann- og redningstjeneste denne helga. Går alarmen blir åpen dag avsluttet, og de rykker ut, forteller han. Foto: Marit Langseth

– Hvis alarmen går nå, så drar vi

Selboe forteller at hensikten med åpen dag er å gi informasjon, både til små og store.

– Det er en informasjonskanal både for voksne og unge. Det er klart det er nyttig for oss å nå et yngre publikum. De er mottakelige for hva vi sier, og kanskje kan det bli en rekrutt etterhvert, sier han med et glimt i øye.

De som arrangerte åpen brannstasjon var samtidig på vakt.

– Hvis brannalarmen går nå, så drar vi. Vi er fem mann her, og vi er fem mann som rykker ut hvis alarmen går. Så da blir det brudd i programmet på åpen brannstasjon, sier Selboe.

Økende antall boligbranner på høsten

På rundt 350 steder over hele landet inviterte brannvesenet til åpen brannstasjon lørdag, for å gi barn og voksne et innblikk i yrket og for å gi gode råd om brannsikkerhet. På denne tiden av året er antall boligbranner ofte økende.

– Vi starter jo opp igjen med ildstedene våre og vi starter opp med litt mer stearinlys, og det må vi passe på, sier Selboe og fortsetter:

– Vi må slukke lysene før vi går ut av rommet og vi må prøve å huske hvordan vi fyret i fjor. Få tilsatt nok luft når vi tenner opp, slik at vi fyrer rent, sier Selboe.

Hør reportasjen fra Røros brannstasjon her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...