Nea Radio

Trøndelag:

FHI sender sms til alle trøndere over 16 år

Trøndelag er sms-pilot for å se som om antallet nedlastinger av smitteappen øker og hvordan en slik sms-påminnelse oppleves av mottakerne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag, søndag, sender Folkehelseinstituttet (FHI) en SMS til 360 000 trøndere over 16 år. Trøndelag er sms-pilot for å se som om antallet nedlastinger av smitteappen øker og hvordan en slik sms-påminnelse oppleves av mottakerne.

Smittestopp er frivillig å bruke, og er for alle over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus. Du kan også selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte.

Vil sjekke respons på SMS

I dag er appen lastet ned over 400 000 ganger. Nærmere 500 har meldt seg smittet i appen. Men jo flere som laster ned appen, jo mer effektiv vil den være.

-Vi ser nå på hvordan vi kan få flest mulig oppmerksomme på appen. Et tiltak vi vil prøve ut er å sende SMS til alle over 16. Vi tester det ut i dag i Trøndelag fylke for å sjekke responsen, og måle det opp mot andre kommunikasjonstiltak for å se hva som er mest effektivt for å øke antallet brukere, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI.

Mange vil laste ned appen

I en undersøkelse som ble gjennomført i uke 53 svarer 35 prosent av de spurte at de vil laste ned appen, mens 29 prosent er usikre. Foreløpig har rundt 10 prosent av de over 16 år lastet ned appen. Derfor ønsker FHI å se om en sms-utsending kan gi flere brukere av smitteappen. Denne testen gjennomføres i Trøndelag, og 360 000 trøndere over 16 år mottar snart en sms fra FHI.

-Det er veldig bra at vi Trøndelag blir en pilot for dette med tanke på den høye smitten vi har i fylket for tiden. Smitteappen bidrar til at vi lettere kan få kontroll smitten i fylket. Jeg oppfordrer derfor alle til å ta den i bruk, sier smittevernansvarlig Marit D. Kverkild hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Se opp for falske SMS-er!

Det er alltid en risiko for at kriminelle forfalsker SMS-er for å få folk til å klikke på egne nettsider. Vær derfor nøye med sjekke at lenken på SMS-er er riktig. Lenken på SMS-en fra FHI tar deg til Helsenorge, helsenorge.no/smittestopp.

Om hvor mobilnummer er hentet fra

FHI har brukt Kontaktregisteret- og reservasjonsregisteret i Digitaliseringsdirektoratet til å hente inn mobiltelefonnummer til utsendelsen. Kun de over 16 år får SMS, og reserverte mobilnummer får ikke tilsendt meldingen. Opplysninger i Kontakt- og reservasjonsregisteret kan brukes til sakshåndtering og utføring av forvaltningsoppgaver.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...