Nea Radio

Kammermusikkfestivalens tradisjonskonsert:

Festivalfinale rundet av uken

Strykere fra Trondheim kommunale kulturskole dro i gang kammerfestivalens finalefest med "Jeg kan spille fiolin" i frimurerlogens storsal. Foto: Anette Fossmo

Søndagskveld ble den ukes lange festivalen avsluttet med innslag fra en rekke av festivalens hovedaktører.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den ukes lange kammermusikkfestivalen ble avsluttet i tradisjons tro med festivalfinalekonsert, hvor aktører som har vært med på å bringe ulike musikalske opplevelser gjennom hele uken gikk sammen for å gå ut av festivaluken med et smell.

Første konsert ble holdt søndag 21. september, hvor det livlige bandet Gammalgrass fikk æren av å åpne festivaluken i forbindelse med Weidemann utstillingen. Det var også de som rundet av finalekonserten søndag 28. september – dog inviterte de resten av kveldens musikere ut for å delta i dugnad på de siste sangene.

Finalekveldens åpningsnummer var en medley av «Jeg kan spille fiolin» som ble fremført av de imponerende unge, stryker-talentene knyttet til Trondheim kommunale kulturskole.

Gammalgrass fikk hjelp av resten av konsertens medvirkende i fremførelsen av kveldens siste innslag. Foto: Anette Fossmo

Utmerket festivalavrunding

Finalekonserten ble holdt i de flotte lokalene til frimurerlogen, nærmere bestemt storsalen. Hvor den lekre rokokko-inspirerte arkitekturen speilet de elegante og storslagne musikkinnslagene kvelden hadde å by på. Kveldens program bydde på en samling av anerkjente og svært dyktige musikere. På scenen ble musikkinnslagene presentert både med solister, kvartetter og oktetter som hadde med seg en rekke instrumenter; Tenorer, klarinetter, bratsj og gitar for å nevne noen.

Alt i alt var det en forrykende avslutningskonsert som knyttet resten av ukens konserter sammen til en eneste stor finalesmell. Hvor artistene var profesjonelle, utrolig dyktige og hadde fint samspill med sitt publikum – til stor begeistring fra salen, som nøt godt både av musikken og aktørenes anekdoter mellom innslagene. En storslagen avslutningskonsert og en magisk musikkopplevelse som rundet av kammermusikkfestivalen på en flott måte.

Jennifer Stumm på bratsj og Saskia Giorgini på piano. Duoen spilte blant annet musikk fra Nina Simone. Foto: Anette Fossmo

Et annerledes 25års-jubileum

Det var ikke gitt at det ville bli noe av årets festival på grunn av den pågående pandemien – men heldigvis ble det mulig å gjennomføre. Smittevernet var godt på plass og artister fra fjern og nær kom for å delta. Festivalsjef Sigmund Tvete Vik er fornøyd med årets kammermusikkfestival, som i år har 25års-jubileum, og forteller om hvordan stemningen har vært i Trondheim den siste uken:

- Den har vært bra, det har vært festivalstemning. Særlig på fredag fikk jeg skikkelig festivalstemning fordi da syklet jeg mellom konsertene, plutselig var det noe som skjedde i Dokkparken hvor vi hadde en happening. Så var det inn i ny konsert på Dokkhuset. Det er det som er så bra, at det skjer noe i byen, forteller han.

Siden året er 2020 har det nødvendigvis vært litt utfordringer og begrensninger for å få til årets festival. Tvete Vik svarer på hvordan det har vært og feiret 25års-jubileumet med tanke på korona-pandemien:

- Det er veldig spesielt, men vi måtte bare ta utfordringen på strak arm. Vi hadde veldig lyst til å gjennomføre festivalen, men selvfølgelig med de begrensningene som er. Det er bra med streaming men enda bedre med livemusikk, så det var viktig for oss å ha publikum tilstede, selv om det bare er lov med 200. Jeg merker at publikum er sulten på kulturopplevelser, så det var verdt det, smiler han.

Hør hele intervjuet med festivalsjef Sigmund Tvete Vik her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...