Nea Radio

Selbu:

Festen var trolig lovlig

Lovlig? Det er grunn til å tro at anmeldelsen for å ha brutt Covid-19-forskriften henlegges. Foto: Nils Kåre Nesvold/Arkiv

19-åringen som arrangerte fest for 50 personer har ikke brutt Covid-19-forskriften.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politiet anmeldte en tenåring for brudd på covid-19-forskriften, etter at vedkommende samlet rundt 50 personer til en privat fest lørdag.

Politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Trygve Angen, bekrefter til Adresseavisen at det trolig ikke var ulovlig å samle så mange i et privat hjem.

– Det er ingen nasjonale regler som setter antallsbegrensning på samlinger i private hjem. Alt av anbefalinger gjelder fortsatt, men det er ikke fastsatt i lover eller forskrifter, og er ikke straffesanksjonert, sier Angen.

Selbu følger de nasjonale reglene og har ingen egen forskrift om antallsbegrensning. Derfor vil anmeldelsen for brudd på Covid-19-forskriften trolig bli henlagt.

Tenåringen er i tillegg anmeldt for å ha nektet å oppgi legitimasjon og for å ha motsatt seg politiets arbeid.

– Det er grunn til å tro at det ender med forelegg for blant annet ikke å ha oppgitt personalia til politiet, men jeg kan ikke si noe sikkert om en eventuell straffereaksjon før saken er ferdigbehandlet, sier Angen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...