Annonse
Nea Radio

Selbu:

Festen var trolig lovlig

Lovlig? Det er grunn til å tro at anmeldelsen for å ha brutt Covid-19-forskriften henlegges. Foto: Nils Kåre Nesvold/Arkiv

19-åringen som arrangerte fest for 50 personer har ikke brutt Covid-19-forskriften.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Politiet anmeldte en tenåring for brudd på covid-19-forskriften, etter at vedkommende samlet rundt 50 personer til en privat fest lørdag.

Politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Trygve Angen, bekrefter til Adresseavisen at det trolig ikke var ulovlig å samle så mange i et privat hjem.

– Det er ingen nasjonale regler som setter antallsbegrensning på samlinger i private hjem. Alt av anbefalinger gjelder fortsatt, men det er ikke fastsatt i lover eller forskrifter, og er ikke straffesanksjonert, sier Angen.

Selbu følger de nasjonale reglene og har ingen egen forskrift om antallsbegrensning. Derfor vil anmeldelsen for brudd på Covid-19-forskriften trolig bli henlagt.

Tenåringen er i tillegg anmeldt for å ha nektet å oppgi legitimasjon og for å ha motsatt seg politiets arbeid.

– Det er grunn til å tro at det ender med forelegg for blant annet ikke å ha oppgitt personalia til politiet, men jeg kan ikke si noe sikkert om en eventuell straffereaksjon før saken er ferdigbehandlet, sier Angen.

Nøkkelord