ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Første oppdraget for nyordføreren

Var med på 4H-fest i Haltdalen

Ordfører Hitterdal med et knippe medlemmer og rådgiver fra Ivrig 4H
Første rekke f.v.: Odin Smestu, Sidny Van Kooten, Ida Brennås, Maren Bakås og Ida Afteret Langen. Andre rekke f.v.: Ordfører Arve Hitterdal, Camilla Øien, Inga Marie Ranøien, Reidun Bollingmo og Ingvild Bollingmo Foto: Gunn S. Solberg

Holtålens nye ordfører Arve Hitterdal deltok fredag på sin aller første 4H høstfest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fredag var Ivrig 4H samlet i Haltdalen oppvekstsenter til høstfest. Gleden var stor over å få ordfører-besøk.

Årets høydepunkt for 4H-erne
Det er fredag kveld og gymsalen ved Haltdalen oppvekstsenter er rigget til fest.

Langs hele ribbeveggen har 4H-erne stilt ut sine prosjekter. Spennvidden er stor, fra e-sport, min konfirmasjon, friluftsliv og jakt, til baking, hest, og katt, kunstløp og dyrking av kål. Ja, det har vært travelt. Ja, mye er gjort i siste liten. Ja, mamma og pappa har måttet mase mer enn litt. Svarene er unisone fra medlemmene like før merkeutdeling. 4H-ere i Ivrig 4H er som 4H-ere i hele Norges land.

Oktober er høstfestmåned og i landets aller fleste kommuner jobbes det på spreng for å ha alt klart til festen som avslutter prosjektåret.

Artikkelen fortsetter under bildet

Aspirantene Anna Rognes (fremst) og Maren Bakås gjør seg klare til innmarsj. Ingen tvil om at de har hatt baking og matlaging som 4H-prosjekt i år. Foto: Inga Marie Ranøien

Stor aktivitet

Ivrig 4Hs høstefest starter tradisjonen tro med innmarsj der alle 4H-eren bærer kostymer som forteller hvilket prosjekt de har jobbet med i år.

Klubbrådgiver Inga Marie Ranøien presenterer alle fra scenen. Ranøien har vært med klubben på fylkesleir, Trondheimstur og en mengde turer og aktiviteter i lokalmiljøet. Hun har bare lovord om «4H-eran sine». Kenneth Gundersen og Marte Yseth er også rådgivere i Ivrig 4H og har ansvar for det tekniske på scenen og bevertning denne kvelden.

Kveldens videre program ledes av konferansierene Sidny van Kooten og Adrian Winsnes. De annonserer sketsjer, leker, kaffepause, åresalg og merkeutdeling og delte ut gaver til prosjektvurderere og rådgivere.

Imponert ordfører

Ordføreren hiver seg med i leiken
 Sketsjer og leiker hører med på 4H høstfest og ordfører Arve Hitterdal er ikke tung å be når det blir anonsert leik fra scenen. Med bind for øynene blir de fire deltakerne matet med teskje og må smake seg gjennom 4 forskjellige råvarer.

Deretter blir de bedt om å skrive ned hva de tror de har smakt. Hitterdal fikk full skår og høster stor applaus. Vaniljesukker, grillkrydder, sitronsaft og bringebærdrops.

På spørsmål om han kjenner 4H som organisasjon fra tidligere, svarer Hitterdal at han driver og blir kjent nå.

- Vi hadde aldri noen 4H klubb i Ålen, jeg vet ikke helt hvorfor, men i oppveksten var vi litt misunnelig på de som bodde i Haltdalen. Det var tydelig at samholdet i 4H var noe helt spesielt.

Inga Marie Ranøien, forteller at det har vært klubb i Ålen, men at den ble nedlagt da ildsjelene ga seg og ingen andre voksne ville påta seg rådgiverrollen.

- Det er gjort flere forsøk på å restarte klubben i Ålen, men uten voksne blir det vanskelig.

Artikkelen fortsetter under bildet

Stolte 4H-ere har mottatt sin vurdering og merke. Ivrig 4Hs fane bæres av 4H-venn og tidligere ansatt i 4H Trøndelag Gunn S. Solberg og ordfører Arve Hitterdal som også stod for utdeling av merker. Foto: Gunn S. Solberg

- Vi har et medlem som er bosatt i Ålen nå, tilføyer Ranøien. Iver Ryen Odden har tidligere vært medlem i 4H i Hedmark, men søkte styret vårt om å få fullføre 4H-løpet i vår klubb etter at han flyttet til Ålen.

Det besluttet medlemmene at han måtte få. Han er et positivt tilskudd i klubben vår og har lært oss mye om e-sport som var hans 4H-prosjekt i år.

Ranøien setter stor pris på at ordføreren tok seg tid til å besøke høstfesten.

- Det betyr mye for oss alle, sier hun.

- Jeg velger mye heller dette fremfor en uformell representasjon et annet sted i landet. Det er her i Holtålen jobben min er. Som ordfører er det viktig å bli kjent med folk i kommunen, svarer Hitterdal med et smil og ytrer at han gjerne inviteres igjen og stiller hvis han har anledning.

Lange tradisjoner videreføres
 4H-klubben IVRIG har eksistert i 63 år. I 2019 har 24 4H-ere videreført den sterke tradisjonen for 4H-arbeid i bygda. Klubben har vært aktivt med på alle fylkesarrangement i år.

Kunstløp

Klubbens eldste aktive 4H-medlem er Camilla Øien (17). Hun hadde kunstløp som prosjekt i år og mottok fagskjold i gull for sitt prosjekt.

For Camilla gjenstår nå bare et prosjekt til, før hun har fullført sitt 4H-løp og kan motta 4H-plaketten.

Camilla bor for tiden i Trondheim og har deltatt på kunstløptreninger på Dalgård og i Leangen Ishall. I prosjektet har hun loggført treningene, fortalt om ulike hopp, piruetter og innganger hun har øvd på. I tillegg har hun skrevet om sine tre største forbilder innen sporten. Prosjektet var nøye dokumentert i tekst og bilder. Camilla hadde laget en egen bok med tekst og bilder fra treninger og show.

Nøkkelord

ANNONSE