Nea Radio

Fest setebeltet!

Foto: Statens vegvesen

Denne uka har Statens vegvesen sjekket om busspassasjerer husker å feste beltet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På landsbasis oppgir nå bare 69 prosent at de bruker belte i buss, mot 73 prosent på samme tid i fjor.

- Vi ser den samme trenden i vår region. På vestlandet, som inkluderer Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane, er det i dag 72 prosent av busspassasjerene som sier at de bruker belte i buss - mot 76 prosent på samme tid i fjor. I Trøndelag er nedgangen på hele ti prosent, fra 83 til 73 prosent, sier Annette Henden i Statens vegvesen Region Midt.

Under kontrolluken i mars i år ble det sjekket 1 671 passasjerer i Midt-Norge, og det ble utstedt 90 gebyr.

- Vi er veldig fornøyde med at de aller fleste av de kontrollerte passasjerene hadde festet på seg beltet under forrige kontrolluke, og vi har håpet at antall gebyr vil gå ytterligere ned denne gangen, sier Henden.

Belte i buss kan redde liv

Foreløpige tall viser at tre personer ble hardt skadd i bussulykker i 2018, og at 40 personer fikk lettere skader. Siden 2012 har 18 personer mistet livet i bussulykker, og 35 har fått alvorlige skader.

- Å bruke belte i buss er en livredder. Både for din egen del, men også for medpassasjerene dine. Flere av de som har mistet livet i bussulykker de siste årene kunne ha overlevd dersom de hadde brukt belte, sier Henden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...