Nea Radio

Sommerrevy på Karlsyst:

Ferske takter fra kjente fjes

Sommerrevy: Prøvene lover godt for at Torstein Fosmo (t.v), Mildred Marita Ramberg Røthe, Marit Hammer, Aina Kristiansen og Jo Arne Fosmo vil by på latterkuler på Karlslyst fra onsdag av. Foto: Anne Gundersen

Mye er avlyst i år. Men på Karlslyst i Hommelvik settes det opp sommerrevy!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Gammelfjøset på gården er vanligvis forbeholdt den mangeårige adventstradisjonen Grautfest på Karlslyst. Men nå øves det intenst for snart er det klart for Sommerrevy på Karlslyst. Gjengen som er i full sving har opptrådt på praktgården sommerstid mang en gang, nemlig i musikalen Carl Halck. En av disse er Torstein Fosmo. Han sammenfatter forestillingen med at dette enkelt og greit er en sommerrevy.

– Og så er det vokalt, det er det bestandig når jeg skriver. Og det er litt lokalt og litt generelt. En må ikke ha fjorten generasjoner hommelvikinger i ryggen for å ta poengene, forsikrer han.

Frivillig

Prøvene lover at dette nok vil bli en like lattervekkende opplevelse som det pleier å bli når revymiljøet i Hommelvik slår til. Mildred Marita Ramberg Røthe er utdannet klassisk sanger, men har beveget seg stadig lengre ut på skråplanet etter at hun flyttet til bygda. Nå klinker hun til med en egen monolog, der karakteren er en spel-frivillig som fortviler over at det er få som har behov for tjenestene hun byr på i år. Mildred innrømmer at dette er litt skummelt.

– Jeg har aldri gjort noe sånt før så det er virkelig noe å kjenne på, det å skulle bære en slik monolog alene. Men jeg får håpe det er gode nerver jeg har, ler hun.

Ikke diva

Aina Kristiansen insisterer på at hun ikke har fått en konkurrent i diva-avdelingen, rett og slett fordi det ikke finnes divaer i gruppa.

– Nei makan til jordnære folk skal en lete lenge etter, sier Aina som syntes det er godt å kunne spre latter på Karlslyst.

– Sist jeg var her sommerstid, så dro jeg rundt på mitt døde barn i en kiste i Carl Halck. Mer tragisk kan det jo ikke bli, så dette passer meg utmerket!

Svart og hvitt

Jo Arne Fosmo er også med og det kler ham godt å stadig utvide repertoaret sitt på scenen. Stemmen hans imponerer mer og mer for hver forestilling, det er denne journalistens mening. Og så har vi naturligvis Marit Hammer svært så til stede på piano. Ikke bare det, men det loves at denne gangen skal det spilles på både svarte og hvite tangenter.

– Det har vært en prosess å komme dit, tilstår hun.

– Men spøk til side, det er veldig godt å kunne få opptre for publikum igjen, for det begynner å bli lenge siden nå, sier Marit mens hele gjengen kan konstatere at billetter, det begynner det å bli lite igjen av.

Det anbefales at den som vil se forestillingen skynder seg litt med å sikre seg adgangsbevis.

Hør intervjuet i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...