Femundløpet ut til verden

UT TIL VERDEN: Destinasjon Røros vil bidra til enda større oppmerksomhet rundt Femundløpet. Her Tove R Martens og Erik S Høsøien ved startportalen i Kjerkgata. Foto: Andreas Reitan

Ved å skape publikumsopplevelser ønsker Destinasjon Røros å bidra til at Femundløpet blir et mer bærekraftig arrangement i framtida. Nå har de invitert en amerikansk journalist og en norsk fotograf til Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 12:40

Destinasjon Røros arbeider for å bidra til at Femundløpet blir et mer bærekraftig arrangement i fremtiden ved å skape publikumsopplevelser knyttet til arrangementet.

- Vi opplever Femundløpet som svært viktig for hele regionen. Derfor har vi invitert den amerikanske journalisten Kristen Kellogg og den norske fotografen Fredrik Bye som skal dokumentere en rekke opplevelser i løpet av årets arrangement. Formålet er å lage en historie som kan bidra til at vi har salgbare pakker allerede neste år. Det handler altså om å gjøre Femundløpet mer tilgjengelig og til en attraksjon for flere, sier reiselivssjef Tove Martens.

- Programmet er satt sammen som en smakebit på noe vi tror kan være en salgbar pakke fra 2019. Arbeidet de to gjør med å dokumentere opplevelsene vil bidra til markedsføring som vil dryppe på en rekke aktører i regionen, sier Erik Sandnes Høsøien.

Positive samarbeidspartnere

- Vi har mange aktører som ønsker å bidra til at de besøkende får et uforglemmelig opphold. Vertshuset Røros, Orkelbogen, Bergstadens Hotel, Kaffestuggu og Huskypoint har alle stilt sporty opp. I tillegg vil vi reise innom Søberg Gård som inviterer oss på historiefortelling og lokalmat lørdag ettermiddag. Ettersom de vil oppholde seg i historiske Røros, får de også omvisning i Smelthytta og i Olavsgruva i regi av Rørosmuseet, sier Tove Martens.

Femund4All

- Ikke alle kan følge løpet rundt i traseen. For publikum flest er årets nysatsing Femund4All et svært godt alternativ. Her kan alle stille seg i kø og få en sledetur for en hundrings. Ta turen til Gjettjønna og bli med guider fra Husky Point Røros på en flott opplevelse i vakre vinteromgivelser, anbefaler Erik Høsøien.

Hundkjøring på Gjettjønna har følgende åpningstid:
Fredag 9. februar: 14:30 – 18:00
Lørdag 10. februar: 10:00 – 14:00

Starttider

F600 og Fjunior starter i Kjerkgata fredag fra klokka 11.
F400/NM 8-spann starter fredag klokka 20.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nilsen pensjonist-topp

Nilsen pensjonist-topp

Svein Otto Nilsen topper fylkestingslista til Trøndelag Pensjonistparti.

15 millioner kroner til fredete bygg i Trøndelag

15 millioner kroner til fredete bygg i Trøndelag

I år fordeler Riksantikvaren rundt 148 millioner kroner til istandsetting av fredete bygg. 15 millioner går til Trøndelag.

To personer til legevakt etter brann i hytte

To personer til legevakt etter brann i hytte

Brannvesenet har kontroll på brannen i Meådal i Stjørdal kommune.

En til sykehus etter slagsmål

En til sykehus etter slagsmål

En mann i 40-årene ble sendt til sykehus etter et slagsmål ved Torgkvartalet i Stjørdal sentrum.

Ble stoppet etter vinglete kjøring

Ble stoppet etter vinglete kjøring

En beruset sjåfør ble stoppet i Lånke.

Har økt antall lærlinger betraktelig

Har økt antall lærlinger betraktelig

Til sammen med årets utlyste lærlingplasser skal Røros kommune ha 19 lærlinger høsten 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...