Nea Radio

Femundløpet Inside - Tettere på enn noensinne

Tett på: Kurt Näslund, daglig leder i Frontal Media as. Foto: Frontal Media

Femundløpet Inside har som mål å ta publikum så nærme hundekjørerne og de firebeinte heltene som det er mulig å komme uten å delta selv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2018 kl 23:17

Femundløpet tar sats inn i framtiden. I fjor fikk hele Norge se hvor fantastisk Femundløpet kan være gjennom den satsingen TV2 gjorde. Femundløpet har ingen ønsker om å ta et steg tilbake, og har bestemt seg for å fylle tomrommet etter Tv-sendingene selv. Gjennom lokal kompetanse i Frontal Media AS er det nå bygd opp en helt ny plattform for å formidle Femundløpet 2018.

Inside

Vi kommer til å satse stort på streaming av film under løpet. På start og mål vil det være kameraer som fanger opp det meste og som vi styrer. Vi kommer til å ha folk på jobb døgnet rundt for å ta imot og behandle det som kommer inn fra sporet, forklarer daglig leder i Frontal Media AS Kurt Näslund.

I løpshelga vil det være tre webteam ute i felten. Frontal Media har satt sammen videoutstyr som kan sende direkte fra opptaksenheten til Inside-siden. Alt blir ferskvare. Det blir intervjuer med kjørerne under løpet, glimt fra veipasseringer, stemningsbilder fra fjellet og reportasjer fra sjekkpunkter. En av de viktigste oppgavene til webteamet blir å forklare utviklingen av konkurransen og kjørernes taktiske disposisjoner. Marit Beate Kasin, som blant annet har en gullmedalje fra NM i langdistanse åpenklasse i baklomma og som til daglig jobber som journalist i avisa Valdres, kommer til å være en av dem som skal formidle magien.

– Jeg brenner for sporten. Hundekjøring er det jeg elsker å drive med. Når jeg ikke selv kjører, så er det nest beste å få være med å formidle sporten til andre, vise hvorfor hundekjøring er så fantastisk. Jeg gleder meg skikkelig, forteller Kasin entusiastisk.

#FEMUND4ALL: Tettere har du aldri kunnet følge Femundløpet. Foto: Frontal Media

Betalingstjeneste

Femundløpet Inside kommer til å bli en betalingstjeneste. Materialet fra dette løpet vil bli liggende i arkivet også når neste løp og neste Inside-abonnement starter. En del stoff vil fortsatt bli lagt ut gratis på hjemmesiden, men dette vil i første rekke være informative saker for deltagere og publikum. Det er underholdningsbiten som legges i Femundløpet Inside.

Resultatservice og GPS-tracking blir også lagt inn under Femundløpet Inside. TrackYou, som er det tracker-systemet som Femundløpet har brukt, ble kjøpt opp av Ingar Brennmoen og Amund Kokkvoll AS rett før jul. Brennmoen, som bor på Tolga, har i mange år hatt ansvaret for både tidtaking og tracking i Femundløpet.

Femund Inside har hentet mange ideer fra Iditarod i Alaska, som er verdens mest prestisjetunge hundeløp. De har stått på for å dekke sitt eget løp på en tilsvarende plattform i mange år.

#FEMUND4ALL

En del av Femund Inside er begrepet Femund4All. Målet er å gjøre Femundløpet tilgjengelig for alle. I det ligger både ren underholdning som i Femund Inside, men også deltagelse i opplevelser. I år blir det hundekjøring på Gjettjønna som er Femund4All, men målet er at begrepet skal kunne romme og tilby mye mer i årene framover.

På Instagram kan alle som vil legge ut flotte bilder fra Femundløpet med taggen #femund4all og #femundløpet2018. En del dyktige lokale hobbyfotografer har allerede meldt seg for å bidra. Fra 7-14 februar blir det hver dag kåret dagens bilde blant de som bruker #femund4all og vinnerne vil bli premierte.

– Femundløpet vil med dette grepet skape verdier selv, som vi i neste omgang kan bruke til å utvikle løpet. Det vil gi større handlingsrom og en sikrere og mer forutsigbar økonomi på sikt, forteller daglig leder i Femundløpet AS, Jon Anders Kokkvoll.

Kompetanse

For Femundløpet var det viktig å knytte til seg lokale samarbeidspartnere i den nye satsinga. Det finnes ifølge Kokkvoll mye kompetanse i Rørosområdet innenfor både webdesign, media og teknikk.

Femundløpet må i år ha fokus på eget innhold. I tillegg er det svært viktig å ivareta andre media og gi de gode rammer for den jobben de skal utføre. Destinasjon Røros har tatt på seg oppdraget med å koordinere presse og media under Femundløpet.

– Vi er stolte av å være en del av denne nysatsningen og gleder oss til årets Femundløp, avslutter reiselivsdirektør Tove R. Martens.

Hør intervju med daglig leder for femundløpet, Jon Anders Kokkvoll og daglig leder i Frontal Media, Kurt Näslund, her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...