ANNONSE
Annonse

Fellingstillatelse på ulv etter funn av sauekadaver i Selbu

Sauen ble funnet vest for Sørungen tirsdag kveld. Foto: Jostein Oldervik/Privat

Tirsdag ble det funnet et sauekadaver vest for Sørungen i Selbu. Torsdag ble det gitt fellingstillatelse på ulv i deler av Selbu, Holtålen og Midtre Gauldal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2018 kl 13:40

ANNONSE
Annonse

– En rovviltkontakt var ute i går for å undersøke kadaveret. Det var nokså oppspist, men han fant primærskader som ble gjort mens dyret var i live, som kan samsvare med ulv. Så kadaveret har fått statusen ulv, nokså sikker, forteller Tord Bretten i Statens naturoppsyn (SNO).

Sauekadaveret ble funnet i Guldsethkringelåslia tirsdag kveld, vest for Sørungen i Selbu kommune. Det er tidligere funnet flere sauekadaver tatt av ulv i samme område.

– Det har vært ulveskader nå og da fra slutten av juni og helt frem til nå, i området mellom Neadalsføret og Gauldalsføret, sier Bretten.

Fellingstillatelse innvilget

Etter funnet ble det søkt om fellingstillatelse, og Fylkesmannen i Trøndelag bekrefter kl. 13.30 at fellingstillatelsen er innvilget. Den er gitt muntlig, og gjelder i deler av Selbu, Holtålen og Midtre Gauldal frem til 20. september.

Sauen som ble funnet tirsdag var Jostein Oldervik sin, og dette var hans femte sau som er dokumentert tatt av rovdyr i år.

– Det er tatt sau i hele sommer. Fem er dokumentert tatt av rovdyr, men det er mye som er borte. Det er trasig, sier Oldervik.

Oppfordrer til å dekke til kadaver

Sauesankingen pågår nå for fullt, og skulle man finne flere sauekadaver, oppfordrer Bretten i SNO til å varsle ifra med en nøyaktig posisjon.

– Folk er veldig flinke til å melde inn til rovviltkontaktene til SNO, og da er det en fordel å få en veldig nøyaktig posisjon, helst ved bruk av GPS, sier Bretten og fortsetter:

– Og dekk til kadaveret. Hvis en død sau blir liggende helt åpen, så kommer det ørn, kråker, ravn og åtseletere og ødelegger kadaveret. Det er ingen fordel. Så dekk det til med kvister eller ett eller annet, slik at det ikke blir helt oppspist.

Onsdag ble det også funnet en rein tatt av jerv ved Sprøyten i Selbu. Skaden er undersøkt av SNO og skadeårsaken er antatt sikker.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Fredag er det fare for underkjølt regn i Trøndelag.

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Vogntoget sperret fylkesvei 705 delvis i nesten ett døgn.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE