Nea Radio

Fellingstillatelse på ulv etter funn av sauekadaver i Selbu

Sauen ble funnet vest for Sørungen tirsdag kveld. Foto: Jostein Oldervik/Privat

Tirsdag ble det funnet et sauekadaver vest for Sørungen i Selbu. Torsdag ble det gitt fellingstillatelse på ulv i deler av Selbu, Holtålen og Midtre Gauldal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2018 kl 13:40

– En rovviltkontakt var ute i går for å undersøke kadaveret. Det var nokså oppspist, men han fant primærskader som ble gjort mens dyret var i live, som kan samsvare med ulv. Så kadaveret har fått statusen ulv, nokså sikker, forteller Tord Bretten i Statens naturoppsyn (SNO).

Sauekadaveret ble funnet i Guldsethkringelåslia tirsdag kveld, vest for Sørungen i Selbu kommune. Det er tidligere funnet flere sauekadaver tatt av ulv i samme område.

– Det har vært ulveskader nå og da fra slutten av juni og helt frem til nå, i området mellom Neadalsføret og Gauldalsføret, sier Bretten.

Fellingstillatelse innvilget

Etter funnet ble det søkt om fellingstillatelse, og Fylkesmannen i Trøndelag bekrefter kl. 13.30 at fellingstillatelsen er innvilget. Den er gitt muntlig, og gjelder i deler av Selbu, Holtålen og Midtre Gauldal frem til 20. september.

Sauen som ble funnet tirsdag var Jostein Oldervik sin, og dette var hans femte sau som er dokumentert tatt av rovdyr i år.

– Det er tatt sau i hele sommer. Fem er dokumentert tatt av rovdyr, men det er mye som er borte. Det er trasig, sier Oldervik.

Oppfordrer til å dekke til kadaver

Sauesankingen pågår nå for fullt, og skulle man finne flere sauekadaver, oppfordrer Bretten i SNO til å varsle ifra med en nøyaktig posisjon.

– Folk er veldig flinke til å melde inn til rovviltkontaktene til SNO, og da er det en fordel å få en veldig nøyaktig posisjon, helst ved bruk av GPS, sier Bretten og fortsetter:

– Og dekk til kadaveret. Hvis en død sau blir liggende helt åpen, så kommer det ørn, kråker, ravn og åtseletere og ødelegger kadaveret. Det er ingen fordel. Så dekk det til med kvister eller ett eller annet, slik at det ikke blir helt oppspist.

Onsdag ble det også funnet en rein tatt av jerv ved Sprøyten i Selbu. Skaden er undersøkt av SNO og skadeårsaken er antatt sikker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...