Nea Radio

Feiret heltidsrekord med kake

60 prosent av kommunalt ansatte i Malvik kommune jobber heltid

Grunn til feiring: I går bød organisasjonssjef Randi Rasmussen (t,v), ordfører Ingrid Aune og kommunalsjef Tone Østvang kommunestyret på kake, etter at det ble kjent at ansatte i heltidsstillinger i Malvik kommune, nå er oppe i rekordhøye 60 prosent. Foto: Anne Gundersen

Aldri har Malvik kommune hatt så mange heltidsansatte. – Klare politiske vedtak og hardt og målrettet arbeid er årsaken, sier organisasjonssjef Randi Rasmussen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hele 60 prosent av de ansatte i Malvik kommune står nå i heltidsstillinger. Rekorden, som er resultatet av målrettet arbeid fra politikere, administrasjon og ansatte i kommunen, ble feiret med kake under kommunestyret mandag kveld.

– Dette er en fantastisk nyhet å kunne komme med, sier organisasjonssjef Randi Rasmussen. Sammen med kommunalsjef Tone Østvang, fikk hun en hel time til å presentere både prosessen og resultatet så langt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto Anne Gundersen

Høyere målsetning

Kommunen har som mål å nå 65 prosent ansatte i heltidsstilling.

– Vi er svært fornøyde med å ha kommet så langt som vi har gjort og aldri har andelen vært høyere, men vi har fremdeles en vei å gå. Særlig i tradisjonelle kvinnesektorer, som helse og velferd, er andelen fremdeles lav, sier Tone Østvang.

– Her er vi bare på 35 prosent, noe som er for lavt. Men, vi setter inn tiltak for å jobbe videre.

Lanvgakter

Et av tiltakene som skal prøves, er å innføre langvakter.

– Her er det viktig å understreke at dette er helt frivillig for de ansatte. Men i en prøveperiode skal vi se på om dette kan være noe som hjelper oss på veien mot å gi heltidsstillinger til dem som ønsker dette. Det er en utfordring i helse og omsorg å til en hver tid ha riktig kompetanse på plass. Ved å ta ut all kompetansen de ansatte sitter med, med andre ord via heltidsstillinger, vil dette være et langt mer oppnåelig mål, mener Randi Rasmussen.

Politisk vilje

Ordfører Ingrid Aune har lenge vært en pådriver for å jobbe aktivt for å danne en heltidskultur i kommunen.

– Vi møtes stadig hyppigere og har møter der vi ser i detalj gjennom det vi kaller en stillingsbank, som viser hva hver enkelt ansatt ønsker seg, sier hun og understreker at stillingsbanken og ønskene som ytres der er helt anonyme.

– Det er derfor en stor glede for meg å se at resultatene av dette arbeidet begynner å virkelig vises, sier hun.

– Det er også gledelig at selv om Malvik ikke er alene om å jobbe med denne problematikken, så ligger godt i front, sier en fornøyd ordfører Aune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...