Nea Radio

Nea Radio

Feiret avtroppende fylkesmann

Pause: Når fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred, nå går av med pensjon, skal hun bruke tid på å finne seg selv. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag ble Brit Skjelbreds avgang som historiens siste fylkesmann i Sør-Trøndelag feiret med pomp og prakt i Erkebispegården i Trondhiem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Brit Skjelbred er den første kvinnelige fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Ved juletider går imidlertid Skjelbred av med pensjon og dette ble markert ettertrykkelig i Erkebispegården tirsdag.

– Jeg tror det at jeg er kvinne har gitt meg mange fordeler i denne stillingen, sier Skjelbred, som har vært bindeleddet mellom staten og kommunene i fylket i tre år.

– Rett og slett fordi jeg som kvinne har egenskaper jeg har kunnet bruke i embetet. Jeg har aldri opplevd dette som problematisk.

Saken fortsetter under lydklippet

[b]Foro:[/b] Anne Gundersen

Refleksjon

Skjelbred sier at det hun nå først og fremst skal bruke tid på, er å finne ut hvem hun er som pensjonist.

– Jeg har jo ikke vært pensjonist før, så det er noe jeg må bruke litt tid på å finne ut av, smiler hun og sier videre at hun nok kommer til å fortsette å være samfunnsengasjert.

– Engasjementet er jo noe jeg har i meg, så det kommer nok ikke til å forsvinne. Hvilken form det får, vet jeg imidlertid ikke enda, sier kvinnen som blir stående igjen i historien som Sør-Trøndelags siste fylkesmann.

Hemmelig: Avtroppende fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred (t.v) visste ikke helt hva som ventet henne i Herresalen i Erkebispegården i Trondheim tirsdag. Her er hun sammen med ektemannen Hans Daniel Skjelbred og assisterende fylkesmann Mari Mogstad. Foto: Anne Gundersen

Hyllet

Det manglet ikke på godord for den avtroppende sjefen. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, hadde det ærefulle oppdraget med å fremføre en takketale på vegne av ordførerne i fylket.

– Hun har vært en kontinuitetsbærer, en samlende faktor og et varmt menneske det har vært lett å snakke med og ty til, sier Aune som med et samlet ordførerkorps i ryggen takket varmt for samarbeidet.

Mentor

Assisterende fylkesmann, Mari Mogstad, sa at Brit Skjelbred har vært hennes mentor og at hun vil bli savnet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...