Nea Radio

Feiret 40 med festival

40-åring: Jøssåsen Landsby er 40 år i år. Eli Hartmann (t.h) var den aller første som flyttet inn i landsbyen. Her er hun sammen med Dorida van der Linde. Foto: Anne Gundersen

I år er Jøssåsen Landsby 40 år og gjennom hele året markeres dette på forskjellige måter. Denne uken har det vært festival i Camphill-landsbyen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I år feirer Jøssåsen Landsby 40 år og det har landsbyen, som er en del av Camphill-bevegelsen, markert ettertrykkelig. Denne uka arrangerte de en hel festival for å feire jubileet. På Jøssåsen bor og jobber mennesker med og uten utiklingshemming sammen.

– Det har vært ei fantastisk uke, sier Dorina van der Linde.

– Vi har hatt kunst og kultur, aktiviteter og foredrag på menyen og det har vært flott å se hvor engasjerte alle er.

Saken fortsetter under lydklippet

Ild

Over 150 jester fra lignende landsbyer i Nord-Europa har vært på besøk på Jøssåsen under festivalen. Med seg i bagasjen hadde de et flott kunstverk - et vindspill - som nå står på hedersplass utenfor hovedbygningen.

– Tema for festivalen har vært "ild". Vi tror at det brenner en ild i alle mennesker og det er dette det vi gjør handler om. Og nå kommer jo også sola fram, så da er alt som det skal være, smiler hun.

Flyttet først

Eli Hartmann var den aller første beboeren som flyttet inn i Jøssåsen Landsby. Hun bor der ikke lengre, men er på besøk for anledningen.

– Det er litt rart å være tilbake, men også veldig fint å tenke på hva det jeg var med å starte har utviklet seg til, sier hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...