Nea Radio

Feirer 180 års bankdrift ved å gi tilbake til lokalsamfunnet

Melhusbanken feiret jubileet i forbindelse med Melhus matfestival og Camp Melhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Melhusbanken er en av bidragsyterne til foregående helgs matfestival i Melhus og sto i den forbindelse på stand for å opplyse om blant annet planene de har for et nytt bygg. Men det er ikke den eneste gledelige nyheten banken har å by på, de feirer også hele 180 år i drift. Assisterende Banksjef Turid Riset forteller om jubileet:

- I 1840 ble Melhusbanken opprettet, som er veldig lenge siden. Det er 180 år med bankdrift her på Melhus. I forbindelse med det legger vi igjen noen penger i lokalsamfunnet for å feire. Som arrangementet i dag, som er et av de vi er med og bidrar til, forteller Riset.

- Vi har vært med på to verdenskriger, vekst og splittelse. Bankens drift har på mange måter gjenspeilet utviklingen i samfunnet. Den veksten som Melhus har hatt nyter banken godt av også. Vi har nå også en del kontorer i Trondheim hvor vi kombinerer gode bankløsninger med en god, personlig service. Det har vært en spennende utvikling og vi gleder oss til videre utvikling i uoverskuelig fremtid, legger hun til.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Brenner for å støtte lokalsamfunnet

Melhusbanken har som sagt vært med på å gi liv til helgens arrangementer, som kombinerer velsmakende mat -og familieaktiviteter på dagtid, og musikkfestival på kveldstid i forbindelse med Camp Melhus. Flere lokale aktører har samlet seg i sentrum for å tilby kunder og besøkende fantastisk, lokalprodusert mat.

- Det lokale samfunnsengasjementet som lokale banker over hele Norge er med på å utvise, er jo noe som vi også er opptatt av å være med på. For oss er det viktig med lokalt engasjement, gode og trivelige lokalsamfunn, mennesker som har det bra og mye kulturaktivitet som gir oss gode bo-samfunn. Lokalbanker rundt om kring er med på å støtte opp slike ting, det er veldig viktig for kulturlivet i Norge, forklarer Riset.

- Arrangementet i dag er vi med å støtte. Vi har tatt litt ansvar for å legge til rette for familieaktiviteter, så vi har fått leid inn noen hoppeslott, så det håper jeg mange kommer og prøver. Vi har et samarbeid med Melhus orienteringslag som har laget to fine sentrumsløyper, som både barn og voksne kan delta på. Så blir det trylleshow klokken ett og da kommer det en ekte tryller som skal underholde oss med litt magi. Så det tror jeg passer bra i dag, smiler hun.

- Også har vi jo fantastiske utstillere, lokale matprodusenter som jeg håper får mye besøk og som får vist frem produktene sine. Om det er te, kjøtt, honning eller fisk så er det masse kvalitetsmat fra Melhus her i dag. Så det er bare å ta turen å handle og støtte lokale matprodusenter, fortsetter hun.

I tillegg til lokale kjøttprodusenter, bakeri, lokalprodusert honning og mye mer var også Trøndelag sankeri tilstede. Sammen med Trøndelag sankeri kunne publikum bli med på en halvtimes runde rundt i sentrum å sanke og lære om hvilke matopplevelser naturen tilbyr helt gratis. Trøndelag sankeri er bare et eksempel på hvilke spennende og kreative konsepter aktørene som stilte til Melhus matfestival har å by på.

Ny epoke for Melhus

Turid Riset har også med seg Banksjef Ragnar Torland. Han forteller om utviklingen av Melhus sentrum, og ikke minst om hvordan planene for Melhusbankens nye bygg blir å se ut:

- Melhus sentrum er under utvikling. Vi må bort med bilene, få parkering under bakken å prøve og få frem sentrum på en litt annen måte. Det skjer egentlig kvartal for kvartal, og etter hvert skal vårt kvartal også gjennomføres, opplyser Torland.

- Vi har et gammelt bygg fra 1928, det skal vi selvsagt ta vare på, men bak det bygget så er det en park som ligger gjemt og som ingen bruker. Den skal vi flytte på fremsiden av bygget så vi får en fin park i Melhus sentrum. Så bygger vi et nytt næringslokale i tilknytning til det, i tillegg til den del leiligheter. Men da snur vi på det; fra som det er i dag hvor det er parkering som dominerer til park, næring og leiligheter. Det tror jeg blir veldig bra for Melhus sentrum, smiler han.

- Det skjer hele tiden endringer i Melhus sentrum, vi blir mer og mer en småby med de kvalitetene som ligger i det. Og det er jo artig, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...