ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Klart for konsert

Lars Nilsen og Feilslutningene til Kunst og kaos

KONSERT PÅ RØROS: Feilslutningene består av (fra venstre) Kurt Selnes, tangenter, Martin Johan Eggan, bass, sittende Lars Nilsen gitar, forteller, Morten Lyen, gitar, dobro, trekkspill, banjo og vokal, Egil Rasmussen, batterist og vokal og Harald Schjølberg, gitar og vokal Foto: Per Ole Hagen

Galleriet på Røros feirer 5 år

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2019 kl 14:42

ANNONSE
Annonse

Torsdag kommer Lars Nilsen og Feilslutningene til Kunst og kaos på Røros.

Noen husker kanskje Lars Nilsen som programleder i NRK P2 der han ledet «Studio Sokrates» sammen med Knut Borge hver lørdag i mer enn 16 år.

Andre minnes kanskje at han muntret opp lytterne med filosofiske fortellinger om «Glaukon og Anaximander» i P1s «Norgesglasset» for årevis siden.

Men ikke alle vet at Lars liker å filosofere med musikk. Han har en liten gitar på fanget og fem medmusikanter. Sammen er de «Lars Nilsen & Feilslutningene». Denne gjengen framfører en munter og kompetent blanding av filosofi, humor og countrymusikk under overskriften «Sjalusi og sjelekvaler.»

Ingen slipper unna

Det er nemlig sånn at ALLE kan bli sjalu. Ingen er helt forskånet for den sviende følelsen av å ikke være den beste lenger. Ikke den foretrukne. Ikke den utvalgte. Kanskje ikke engang den nest beste. På kort varsel kan sjalusien erobre sjelslivet til den stolteste og beste av oss. Kanskje er det din tur i morgen?

Fem flotte karer

I sin egen beskrivelse av orkesteret så heter det at «Feilslutningene» er fem enestående flotte mannfolk i sin beste alder. Veldig musikalske, godt samspilte og lidenskapelig opptatte av musikken de spiller. At de valgte feilslutning som navn på ensemblet skyldes nettopp - en feilslutning. Alle fem trodde en gang at filosofi, slik Lars Nilsen fortolker filosofihistorie, kunne bringe en viss klarhet og selvforståelse inn i livene deres. Men der tok de feil!

Torsdag spiller de altså på Røros for aller første gang.

Hør intervju med Lars Nilsen her:

Nøkkelord

ANNONSE