Nea Radio

Selbu

Feil under opptelling i kommunestyremøtet

Fra et tidligere kommunestyremøte i Selbu. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Feiltelling under habilitetsspørsmål rundt nedleggelsen av kommunestyremøte i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 17:13

Det var Selbyggen som først omtalte saken

Under kommunestyremøte i Selbu sist mandag, så var habilitetserklæring et spørsmål som ble stilt før saken om nedleggelse av Øverbygda skole skulle opp til sluttbehandling.

Svein Ove Dyrdal (AP) gikk opp på talerstolen og stilte spørsmål vedrørende sin egen habilitet på grunn av at han er gift med rektor ved Øverbygda skole.

Når det ble gjort en opptelling av ordføreren, så det tilsynelatende ut til at 11 av 25 i kommunestyre stemte for at han var habil, noe som tilsvarer at han ble inhabil i saken.

Det lagrede opptaket av direktesendingen, viser at det ble gjort en feiltelling. For de som har studert denne sekvensen i ettertid kan teller 13 stemmer. Noe som igjen ville ha ført til at Dyrdal skulle ha vært habil. Det kan bety at saken om nedleggelse av Øverbygda skole må tas opp på nytt i neste kommunestyremøte.

I tillegg så vil det bli reist spørsmål rundt habilitetserklæringer.

Hør intervjuet med Ole Morten Balstad her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...