Nea Radio

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for "slippen"

Slippen tilbake:IPensjonister får "slippen" tilbake i postkassen. Foto: Arkiv

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Pensjonistforbundet har samlet inn 32 000 underskrifter for "slippen". Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018.

Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Mange rammet

- Vi vet ikke hvor mange som er rammet, men mange av de som mottar pensjon har lav inntekt i utgangspunktet. Og noen av disse vil heller ikke klare å logge seg inn på Navs nettsider for å finne ut hvorfor pensjonen har blitt lavere. Denne saken viser med all tydelighet behovet for at de som trenger det får «slippen» sin i posten, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Ett av argumentene mot å sende utbetalingsmeldingen i posten til de som ikke er digitale er at beløpet som utbetales fra Nav er det samme hver eneste måned. Denne saken viser at feil kan skje, og de som ikke er digitale får ikke informasjon om skattetrekket som er gjort.

Nye trekkoder

I følge Skatteetaten er det oppstått en feil i forbindelse med overgang til nye trekkoder, noe som har ført til for høyt skattetrekk for noen av de som får utbetalt uføretrygd, pensjon og andre ytelser fra NAV.

- Stortinget har vedtatt av «slippen» skal komme i posten for de som trenger de fra 1. juli. Vi forventer at Nav har satt i gang arbeidet med å registrere de som vil ha «slippen» sin slik at dette skjer etter Stortingets vedtak.

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og uføretrygdede med 230 000 medlemmer. Hovedsaker er forhandlingsrett for pensjon og trygghet i alderdommen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...